Selde yaşamını yitiren küçük Mert toprağa verildi

Canik ilçesindeki Mert Irmağı'nın taşması sonucu su baskını yaşanan konutların bodrum katında yaşamını yitiren 2 kardeşin cenazesi, Havza ilçesinde toprağa verildi.

Selde yaşamını yitiren küçük Mert toprağa verildi
Selde yaşamını yitiren küçük Mert toprağa verildi
GİRİŞ 04.07.2012 20:20 GÜNCELLEME 04.07.2012 20:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sel felaketinde yaşamını yitiren 1,5 yaşındaki Hüseyin ile 5 yaşındaki ağabeyi Abdurrahman Yılmaz'ın cenazeleri Havza'nın Çiftlik köyüne getirildi.

Köy camisinde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Yılmaz kardeşler köy mezarlığında toprağa verildi.

Baba Recep Yılmaz, cenaze töreni öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam saat 23.00'da selin geldiğini duyup kontrol için dışarıya çıktığını söyledi.

Suyun çok fazla olduğunu görünce çocuklarını kurtarmak için eve girdiğini anlatan baba Yılmaz, ''6 yaşındaki kızım Azize'yi merdivenlere çıkarttım. Bir daha içeriye girdiğimde camlar patladı, kapıyı açamadım. Eşim ve iki oğlum içeride kaldı. Sabah saat 5.30 sıralarında eşim kurtuldu ama çocuklarımı kaybettim'' dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'tan ziyaret

Havza'ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, acılı aileye muhtar Ahmet Demirtaş'ın evinde başsağlığı diledi.

''Çocuklarımız şehit olmuştur'' diyen Kılıç, ''Selde ölenler şehit sayılır. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın taziye ve selamlarını size getirdim'' diye konuştu.

Kılıç, 2 çocuğun annesi Hüsniye Yılmaz'a da Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın taziye ve selamlarını iletti. Yılmaz ailesinin selden kurtulan küçük kızı Azize'yi kucağına alarak bir süre onunla sohbet eden Kılıç, daha sonra köyden ayrıldı.

Taziye ziyaretine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ile Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • fatih pınar 11 yıl önce Şikayet Et
    selde ölenler. selde ölenler şehit sayılırmış?dere yatağına imar verenlerde katil sayılır,yanılmıyorsam?
    Cevapla
  • fatih pınar 11 yıl önce Şikayet Et
    buna sebeb olanlar ölüme sebebiyet vermedilermi? kimse hesap sormazmı?. istanbulda baskın riski olmayan yerlerde vatandaşa bodrum daireye izin vermessiniz ama kendinize gelince dere yatağında ki yapılara bile bodrum daire verirsiniz ohh ne güzel,vatandaş boğulmuş ölmüş allah rahmet eylesin takdiri ilahi değilmi?(haşa). ihaleci rantiyeci istismarcı kisve -i islam görünüpde türlü haramzadeliklerhaksızlıklar iltimaslar işleyenler ,size bişey söyliyeyimmi o pekde ciddiye almadığınız işlerinizden uzak tuttuğunuz ahiret hesabı sizin için çok ağır olacak ,bu yavruların hesabı çatır çatır hem dünyada hem ahirette karşınıza gelecek...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı