Mardin cezaevinde isyan çıktı

Mardin Cezaevi'ndeki bir kısım mahkumlar isyan çıkardı. Mahkumların kaldıkları koğuşları ateşe vermesi sonrası çıkan yangının büyümesi üzerine cezaevine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi.

Mardin cezaevinde isyan çıktı
Mardin cezaevinde isyan çıktı
GİRİŞ 15.07.2012 10:51 GÜNCELLEME 15.07.2012 11:08
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki çocuk koğuşunda çocuklar dün akşam bir koğuştaki yatakları ateşe verdi. Güvenlik güçleri müdahale ederek yangını söndürürken, bu sabah saatlerinde terör suçundan tutuklu ve hükümlülerin kaldığı koğuşlardaki mahkumlar, yatakları havalandırma bölümünde ateşe verdi.

Mardin Vali Vekili Müfit Gültekin, havalandırma bölümünde yatakların ateşe verilmesi ile ilgili çıkan yangının söndürüldüğünü ve mahkumlarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Vali Vekili Müfit Gültekin, dün akşam çocukların kaldığı bir koğuşta tutulan adli suçtan tutuklu çocukların yastıkları ateşe verdiğini, hemen müdahale edilerek ateşi söndürüldüğünü bildirdi.

Vali Vekili Gültekin, bugün saat 09.15 sıralarında ise terör suçundan tutuklu ve hükümlülerin kaldığı koğuşta bulunan tutukluların yatakları havalandırma bölümünde ateşe verildiğini belirterek şöyle dedi: "Burada çıkan yangına da müdahale edilerek söndürüldü. Şu anda Alay Komutanı, Emniyet Müdürü, Cumhuriyet Başsavcısı cezaevinde bulunuyoruz. Durum kontrol altında. Bu eylemi yapanların mahkumların şu ana kadar bir talebi olmadı. Onlarla görüşmelerimiz sürüyor."Cezaevindeki olay nedeniyle itfaiye ve ambulanslar her olasılığa karşı cezaevi içinde bekletilirken binan önünde jandarma ve çevik kuvvet ekipleri de hazır bekletiliyor

YORUMLAR 8
  • Melih 11 yıl önce Şikayet Et
    üzerine benzin dökün. oradaki insanların her biri bu ülkede alınteri ile çalışıp karşılığında kazandığı üç kuruşla geçinmeye çalışan masum insanların bir şekilde zarar görmelerine sebep olmuş suçlular.devletin kendilerine verdiğini beğenmeyip ona da isyan ediyorlarsa üzerlerine benzin döküp köklerini kurutmaktan başka ne çare olabilir.oradan çıkarıp başka masum insanların canlarının yanmasına sebep olanlar da en az oradaki suçlular kadar suçludur.
    Cevapla
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    demedim mi. daha önceki yorumlarımda apo ya ev hapsinin gündeme gelmesinin ,cezaevlerinde isyan ve başkaldırmalara neden olabileceğini yazmıştım. adam evine erzak çalmış,namusu uruna adam yaralamış yada öldürmüş,bir kadına laf atmış ve bu yüzden senelerdir yatıyor. kalkıp da onca masumun ölüm emrini vermiş,adı çocuk katiline çıkmış birinin affının gündeme gelmesini sindirebilir mi,eğer bütün mahkümları kapsayacak bir af gündeme gelmesse bu isyanlar sürecektir.
    Cevapla
  • yaşar sağlam 11 yıl önce Şikayet Et
    kürt şahin kardeşim. libya ile türkiye arasındaki farkı sorguluyorsan.1- sen libyada olsaydın bu sayfaya yorum yazamazdın.2-kaddafi yanlılarının bulunduğu bölgeye giremezdin.3-okuyamazdın.4-istanbulun -antalyanın en güzel yerlerinde mülk edinemezdin.5 kısacası insan yerine konulmazdın.amerikada olsaydın bu söylediklerimden farklı bir şey olmazdı. düşünki bu asil millet hala sana kardeşim diyor.düzcede deprem olsa vanda olsa koşuyor. bunu bir gün çok iyi anlayacaksın ama inşallah geç kalmış olmayız.
    Cevapla
  • Memati Baş 11 yıl önce Şikayet Et
    esad'ı savunanlar. binlerce masum müslüman kardeşlerinin katledilmesini de savunanlardır. sapla samanı karıştırmayalım..
    Cevapla
  • kürt şahin 11 yıl önce Şikayet Et
    artık kaddafiyi linç eden libya halkını daha iyi anlıyorum !. bunları görünce bu diyarbakır olaylarını görünce kaddafiye yapılanları daha iyi anlıyorum !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor