Yangını koklayarak buldular

Kütahya Emet Orman İşletme Müdürlüğü Emet ve Örencik Orman İşletme Şeflikleri sınırında bulunan Tepeköy kulesindeki duman avcıları, yaklaşık bin hektarlık alanı yanmaktan kurtardı.

Yangını koklayarak buldular
Yangını koklayarak buldular
GİRİŞ 25.07.2012 14:17 GÜNCELLEME 25.07.2012 14:17

 Tepeköy kulesinde görev yapan İsmail Korkmaz ve Ramazan Akyol, dün saat 21:00 civarında duman kokusu aldılar ve hemen Emet Orman İşletme Müdürlüğü Merkez ve Örencik Yangın İlk Müdahale ekiplerini harekete geçirdiler. İşletme Müdürü Savaş Ünle beraberinde İşletme Şefleri Haydar Cengiz, Regaip Bektaş ve İbrahim Yalçın ile Tepeköy kulesine gelerek, dumanın kaynağını yangın ekipleri ile beraber araştırmaya başladı.

Yapılan araştırma neticesinde Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içerisindeki ormanlık arazide 300 metrekarelik bir sahanın yandığı ve alev boyunun 1 metreye kadar ulaştığı görüldü. Yapılan erken müdahale ile yangın tabakalı ormana girmeden kontrol altına alındı. Emet Orman İşletme Müdürü Savaş Ünle, Tepeköy Kulesi Yangın Gözetleme Görevlileri İsmail Korkmaz ve Ramazan Akyol' a bu hassasiyetleri ve ısrarlı davranışlarıyla ekipleri yönlendirmelerinden dolayı teşekkür etti.

GÖREV AŞKI YANGINA İZİN VERMEDİ

 Yangın duman kokusu ile tespit edilemese yaklaşık 100 hektarlık orman yanmış olacaktı. Yangın, gözetleme işçilerinin gayretli çalışmaları ve dikkatleri sonucu farkedildi.   Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, görevdeki hassasiyetleri için İsmail Korkmaz ve Ramazan Akyol'a takdir belgesi sunarak, kendilerine bundan sonraki çalışmalarında sağlık ve başarılar diledi.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'