İdil'de molotof atan 6 kişi gözaltına alındı

Şırnak Valiliği, İdil'de izinsiz düzenlenen Nevruz etkinliği sırasında güvenlik güçlerine taş ve molotof kokteyliyle saldırı ile AK Parti ilçe başkanının aracının kundaklanması eylemlerini gerçekleştirdikleri iddiasıyla 6 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İdil'de  molotof atan 6 kişi gözaltına alındı
İdil'de molotof atan 6 kişi gözaltına alındı
GİRİŞ 14.09.2012 20:11 GÜNCELLEME 14.09.2012 20:11

Valilikten yapılan açıklamada, 20 Mart'ta İdil'de izinsiz düzenlenen Nevruz etkinliği esnasında çekilen görüntülerin incelenmesi sonucunda, güvenlik güçlerine taş, havai fişek ve molotof kokteyliyle saldırıda bulunan şahısların kimliklerinin tespit edildiği belirtildi.

Söz konusu şahısların 5 Eylül'de AK Parti ilçe başkanının aracının kundaklanması eylemini de gerçekleştirdiklerinin belirlendiği kaydedilen açıklamada, ilçe merkezindeki 6 ayrı adreste yapılan operasyonda 6 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda, 1 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, kuru sıkı tabanca ve bunlara ait mühimmatın da ele geçirildiği belirtilen açıklamada, söz konusu uzun namlulu silahın halen görevli olan bir geçici köy korucusuna ait olduğunun tespit edildiği bildirildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!