310 kilo eroinin sahibi 9,5 yıl sonra yalkalandı

Polonya yolcu treninin tavanındaki bölmede ele geçen 310 kilo eroinin sahibi olarak aranan Mahir Balkan 9,5 yıl sonra evinde yakalandı.

310 kilo eroinin sahibi 9,5 yıl sonra yalkalandı
310 kilo eroinin sahibi 9,5 yıl sonra yalkalandı
GİRİŞ 20.10.2012 15:58 GÜNCELLEME 20.10.2012 15:58

İstanbul Narkotik Polisi 2003 yılında yaptığı bir takipte, uyuşturucu şebeke ele başı olduğu öne sürülen Mahir Balkan'ın Polonya'da bir trene zula yaptığını belirlemiş ve tren Polonya'ya doğru hareket edeceği sırada operasyon yapılmıştı. Varşova'ya hareket edecek Polonya Treni'nin vagonlarında yapılan aramalarda bir vagonun döşemesinin içinde 309 kilo 730 gram ağırlığında paketler halinde eroin elle geçirmişti. O operasyonda gözaltına alınan 8 kişi 19'ar yıl hapis cezası alarak cezaevine gönderilmişti. Ancak Mahir Balkan kaçarak izini kaybettirmişti.

POLİSİ GÖRÜNCE ŞAŞIRDI

Eşine az rastlanır bir yöntemle trene zula yaptırarak uyuşturucu kaçakçılığı yapmayı deneyen Mahir Balkan'ı yakalamak için çalışan İstanbul Narkotik Polisi, peşini bırakmadığı şebeke elebaşını operasyondan yaklaşık 9.5 yıl sonra Büyükçekmece'de gözaltına aldı. Polisleri kapıda görünce büyük şaşkınlık yaşayan Mahir Balkan, tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi.

ARAMA GÖRÜNTÜLERİ KAMERALARA DA YANSIMIŞTI

Polisin o dönem eğitimli narkotik köpekleri ile gerçekleştirdiği aramalarda, narkotik köpeklerinin yolcu valiz ve çantalarını arama anları ile köpeklerin tren içerisinde yaptığı aramalar yer alıyor. Döşemelere yapılmış zulaları bulan polislerin eroin kalıplarını çıkarma anları da o görüntüler arasında yer alıyor. Mahir Balkan'ın emniyetten çıkarılış anları da görüntüler arasında yer alıyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı