İşletme müdüründen 'facia' açıklaması

Zonguldak'ta yaşanan maden faciası sonrasında beş gün sonra iki işçinin daha cesedine ulaşıldı. TTK Kozlu Müessese Müdürü Nihat Kayabalı, bugüne kadar en büyük metan gazı püskürmesinin yaşandığını belirterek çaresiz kaldıklarını söyledi.

İşletme müdüründen 'facia' açıklaması
İşletme müdüründen 'facia' açıklaması
GİRİŞ 11.01.2013 19:10 GÜNCELLEME 11.01.2013 19:10

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesi'nde beş gün önce yaşanan metan gazı püskürmesi faciasında 8 işçiden beşinin cesedine ulaşılmıştı. İşçilerden Yüksel Koca ve Hüseyin Kürekçi'nin cesedine de bu akşam saatlerinde ulaşıldı.

Beş gün sonra ulaşılan iki işçinin cesedi, hastane morguna kaldırılırken; Ahmet Şeker'i arama çalışmaları ise sürüyor.

Öte yandan TTK Kozlu İşletme Müdürü Nihat Kayabalı ise, yaşanan faciayı değerlendirdi.
Yaşanan olayın büyüklüğünü değerlendiren Kayabalı, "Şu anda bir arkadaşımız kaldı. Onun için de kurtarma faaliyetleri devam ediyor. Dört vardiya kurduk. Aralıksız kurtarma faaliyetlerimiz sürüyor. Cenazemizi alma faaliyetleri devam ediyor. Havza tarihinde bu güne kadar yaşanan en büyük degaj olayıdır. 30 seneye yakın burada görev yapıyorum. Ne bu dönemde ne de daha önce bu boyutta hiç degaj yaşanmadı. Bu büyüklüğe göre tedbir almak da hakikaten ön görülemeyebilir. Sekiz şiddetindeki deprem için bütün hazırlıklarınızı yaparsınız ancak, 9 şiddetindeki depremle karşılaşırsınız. Bu sefer doğaya yenilirsiniz. Bu olayın büyüklüğünü ancak bu şekilde tanımlayabilirim. İki arkadaşımızı ateş mahallinden aldık. Ateş mahalli bizim için güvenilir mesafedir. Bütün uygulamamız, asırlık kurumdur. Ateş mahalli bu mesafelerde kurulur, atılır. Herhangi bir tehlike yoktur. Emniyetli mesafedir. Ateş mahallini de kapsayan büyüklükte bir hadise yaşadık. Dolayısıyla çaresiz kaldık. Allah tekrarını göstermesin" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Berzeg Sendromu' mahalleyi boşalttı: ‘Köylerde nüfus kalmadı’
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı