Adana

22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'ne doğru

12:13 26 Ağustos 2015
22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'ne doğru

Festival kapsamındaki Ulusal Öğrenci Filmleri ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film yarışmalarının finalistleri belirlendi

 Adını Çukurova'nın simgesi pamuktan alan ve Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 22'ncisi gerçekleştirilecek Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamındaki Ulusal Öğrenci Filmleri ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film yarışmalarının finalistleri belli oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Altın Koza Festival Komitesi aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, 14-20 Eylül tarihlerinde düzenlenecek festivalin geleneksel bölümlerinden olan yarışmalara kurmaca, deneysel, belgesel ve canlandırma dallarında çok sayıda filmin başvurduğunu belirtti.

Finale kalan adaylara başarı dileyen Sözlü, genç sinemacıları ve kısa filmcileri Adana'da ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

- Yoğun başvuru oldu

Güzel sanatlar ile iletişim fakültelerinin sinema-televizyon bölümlerine devam eden öğrencilerin katılabildiği Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'na bu yıl Türkiye'deki çeşitli üniversitelerden yaklaşık 150 film başvurdu. 

Filmlerden 32'si yarışmaya hak kazanırken, yarışmada her dört dalda en iyi film seçilen esere 7 bin 500'er lira ödül verilecek. Eser sahibi öğrenciler festivale konuk edilerek, yurtiçi ve yurtdışındaki sektör profesyonelleriyle bir araya gelecek.

Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'na ise bu yıl KKTC, Hırvatistan, Fas, Fransa, Slovenya, Makedonya, Yunanistan, Mısır, İspanya, Türkiye, Portekiz ve İtalya gibi ülkelerden yaklaşık 500 eser başvurdu. Toplam 55 filmin yer alacağı yarışmada, her dalda en iyi film seçilen eser 10'ar bin liralık ödülün sahibi olacak. 

Yarışmaların finalistlerine Altın Koza Film Festivali'nin "www.altinkoza.org.tr." adresli resmi internet sitesinden ulaşılabileceği bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.