Adana

Yeşilay'dan çocuklara yönelik şiddet uyarısı

12:21 28 Ağustos 2015
Yeşilay'dan çocuklara yönelik şiddet uyarısı

 Yeşilay Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba, öfke ve şiddet görerek büyüyen çocukların ilerleyen yaşlarda madde bağımlısı olabileceği uyarısında bulundu.

Aslanbaba, yazılı açıklamasında, çocukların gelişiminde aile ortamı ve çevresel faktörlerin etkili olduğunu belirtti.

Özellikle 2 yaşından itibaren anne, baba ve çocuk arasında zorlayıcı ilişkilerin yaşanacağı dönemin başlayabileceğini ifade eden Aslanbaba, “Bu dönemde anne ve babaların çok dikkatli olması gerekir. Kontrollerini kaybedip şiddet eğilimde olan anne ve babalar unutmasın ki çocukları, kendilerini örnek alacaktır. Bu da çocuğun şiddete, şiddet yoluyla kendini kanıtlamaya ve dolaylı olarak bağımlılıklara eğilimini artıracaktır" ifadelerine yer verdi.

Türkiye genelinde 11-16 yaş grubundaki öğrencilerine yönelik araştırmada, öğrencilerin yüzde 44’ünün şiddete maruz kaldığı sonucunun ortaya çıktığını ileri süren Aslanbaba, şunları kaydetti:

"Bu şiddetin yüzde 31’i fiziksel kaynaklı. Ailede şiddete maruz kalan çocuklar, okulda da arkadaşlarına şiddet içerikli davranış sergiliyor. Çocuklar, ebeveynlerine gösteremediği öfkeyi akranlarına şiddet yoluyla yansıtıyor. Eğer çocuklarda bu davranış kontrol altına alınmazsa ergenlik ve sonraki dönemlerde şiddete yönelme riski arttığı gibi çocuklarımızın zararlı alışkanlıklara ya da bağımlılıklara yönelmelerine zemin hazırlanmış oluyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.