Adana

30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

16:44 29 Ağustos 2015
30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türkmen, mesajında, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın tüm ezilen uluslara, mazlum halklara da yol göstererek yeni bir çığır açtığını belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında kazanılan bu zaferin, yurtsever halkın omuz omuza verdiği bağımsızlık destanı olduğunu aktaran Türkmen, "Bugün de yoğun bir terör, ekonomik, politik, iç, dış sorunla boğuşan ülkemizde, 30 Ağustos’ları anmak ve genç kuşaklara öğreterek unutturmamak büyük önem taşıyor" ifadesini kullandı.

- Yüreğir Belediye Başkanı Çelikcan

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da 30 Ağustos'un, Kurtuluş Savaşı'nın en önemli halkası olduğunu anımsattı.

Zaferin, ülkeyi parçalamak ve milleti esaret altına almak isteyenlere karşı kazanıldığını vurgulayan Çelikcan, Türk Milletinin kadını, erkeği, yaşlısı, genciyle omuz omuza vererek ulusal bağımsızlığı kurtardığını aktardı.

- Karataş Belediye Başkanı Ünal

Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal da 30 Ağustos 1922’nin bir ulusun tüm kesimlerinin emperyalist işgale karşı vermiş olduğu en büyük kurtuluş savaşının tarihi olduğunu belirtti.

 - AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Can

AK Parti Adana İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Can da mesajında, "30 Ağustos zaferi, halkımızın birlik olunca neler yapılabileceğini tüm dünyaya göstermiş ve bizi bölmek isteyen, birbirimize düşürmek isteyenlere ve tüm dünyaya verilmiş en açık mesajlardan biridir. Tarihten silinmek istenen milletimiz, aksine tarihe yön vermeye devam edecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden bütün istiklal kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum" ifadelerine yer vedi. 

- MHP Adana İl Başkanı Baş

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlu bir destan olduğuna dikkati çekerek, "Hep vermiş, almayı unutmuş, nice ihanetle sırtından vurulmuş, yokluk ve yalnızlık içinde ama başı dik, asil bir ulusun Gazi Mustafa Kemal önderliğinde zulme karşı başlattığı Büyük Taarruz, necip milletimize her zaman yar olmuş, yüce Allah’ın yardımıyla zaferle neticelenmiştir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Selahattin Dolgun, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca da yayımladıkları mesajlarda vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.