Adana

Suriyeli Ebumahmut "biyonik el" için yardım bekliyor

11:19 03 Eylül 2015
Suriyeli Ebumahmut "biyonik el" için yardım bekliyor

ABDULGAFUR KILIÇ - Suriye'deki iç savaşta rejim tarafından düzenlenen varil bombalı saldırıda iki elini ve sağ gözünü kaybeden 38 yaşındaki Hüssam Ebumahmut'a Türkiye'de hayırseverlerin yardımıyla bir "biyonik el" takıldı. Ebumahmut, diğer eli için de destek bekliyor. 

Suriye'de Lazkiye kentinden 1,5 yıl önce Halep'e taşınmak zorunda kalan Ebumahmut, aracındayken maruz kaldığı varil bombalı saldırıda her iki elini ve sağ gözünü kaybetti.

Türkiye'deki tedavisinin ardından sağlığına kavuşan Ebumahmut, ülkesine döndükten sonra bir tanıdığı aracılığıyla Adana'daki Fukara Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin yetkilileriyle tanıştı.

Derneğin destekleriyle eşi ve 1,5 yaşındaki oğluyla yeniden hayata tutunan Ebumahmut'a toplanan yardımlarla bir biyonik el takıldı.

Hüssam Ebumahmut, AA muhabiriye yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 aydır Adana'da ikamet ettiklerini belirterek, dernek görevlileriyle tanıştıktan sonra hayatının değiştiğini söyledi.

Elleri olmadığı için gündelik işlerini yapmakta zorlandığını aktaran Ebumahmut, başlatılan kampanya sayesinde takılan biyonik elle dünyasının değiştiğini ifade etti.

Ebumahmut, eskiye göre artık daha rahat hareket edebildiğini ifade ederek, "Aileme de sahip çıktılar. Destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Oğlumla oyun oynayabilmek ve günlük ihtiyaçlarımı daha rahat karşılayabilmek için diğer elimin de takılmasını istiyorum'' diye konuştu.

Derneğin yönetim kurulu üyesi Suat Koşmaz ise Ebumahmut için başlattıkları kampanyada hayırseverlerin katkılarıyla kısa sürede para toplandığını ve 25 bin dolarlık biyonik el temin edildiğini söyledi.

Aileye ev tuttuklarını ve bazı eşyalar alındığını bildiren Koşmaz, "Ebumahmut şimdi ikinci elinin takılması için bekliyor. Bunun için de kampanya başlattık. Katkı vermek isteyenlerin derneğin Ziraat Bankası'ndaki 'TR91 0001 0009 3066 2927 4250 02' IBAN numaralı hesabına 'Hüssam' adına bağışta bulunulmasını bekliyoruz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.