Adana

Mardin'deki terör saldırısı

16:58 03 Eylül 2015
Mardin'deki terör saldırısı

Şehit polislerden Akif Hatunoğlu'nun Adana'daki babaevinde yas var

 Mardin'in Dargeçit ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polislerden Akif Hatunoğlu'nun Adana'daki babaevinde hüzün hakim.

Şehidin, merkez Sarıçam ilçesi Esentepe Mahallesi'nde ailesinin evine gelen polisler, Pozatı ilçesinden eve ulaşan baba Hasan ve anne Sebiha Durdu Hatunoğlu'na acı haberi verdi.

Gözyaşı döken anne, baston ve kadın polislerin desteğiyle evine yürüdü. Şehidin 1,5 yaşındaki kızı Sebiha Zümra'yı ise bir kadın polis kucağında eve götürdü.

Taziyeleri kabul eden baba Hasan Hatunoğlu, 7 yıllık polis memuru oğlunu zorlukla büyüttüğünü, onunla en son 1,5 ay önce bir araya geldiklerini söyledi.

Hatunoğlu ailesinin komşusu Suna Geser de şehidin annesinin, ürettiği bazı bitkileri satıp, babanın da inşaatlarda çalışarak kazandığı parayla oğullarını okuttuğunu, şehit Akif Hatunoğlu'nun da mesleğe başladıktan sonra ailesinin evini tadilat yaptırdığını, kardeşi Hatice Hatunoğlu'nun eğitim masraflarına da yardım ettiğini anlattı.

Şehidin, Mardin'deki zorunlu görev süresini geçen yıl tamamladığını, ev tadilatı borcunu ödeyebilmek için görevini sürdürdüğü öğrenildi.

Bu arada, Sarıçam Belediyesi, şehidin babaevi önüne taziye çadırı kurup, sokağa Türk bayrağı astı.

Hatunoğlu ailesinin komşularının da evlerine bayrak astığı görüldü. 

Akif Hatunoğlu'nun 4 yıl önce Semra Hatunoğlu ile evlendiği belirtildi.

Şehidin cenazesinin, yarın Buruk Mezarlığındaki Polis Şehitliği'nde toprağa verileceği öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.