Adana

Terör saldırılarına yönelik tepkiler

15:19 18 Eylül 2015
Terör saldırılarına yönelik tepkiler

Malatya'da sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri, terör olaylarını protesto etti.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Malatya Temsilciliği öncülüğünde Soykan Parkı'nda toplanan bir grup kadın, ellerinde Türk bayraklarıyla son günlerde yaşanan terör olaylarını kınadı.

KADEM Temsilcisi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, grup adına yaptığı açıklamada, kadınlar olarak "teröre hayır, kardeşliğe evet" demek için bir araya geldiklerini söyledi.

Terör eylemlerinde çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği, asker, polis ve korucuların şehit olduğunu belirten Karabulut, "Yaşanan bu menfur olaylar hepimizin yüreğini yakıyor, geleceğe yönelik kaygı duymamıza neden oluyor" dedi.

Binlerce yıllık kardeşliğin bozulmak istendiğini dile getiren Karabulut, şöyle devam etti:

"Ortadoğu yanıyor, tüm dünya bu yangına benzin döküyor, sonra da seyrediyor. Türkiye'yi de adım adım benzer bir tuzağa çekmeye çalışıyorlar. Her gün aldığımız şehit haberleriyle yüreğimiz bin parçaya bölünüyor. Her şehitle yüreğimizden bir parça daha kopup gidiyor. Bizler Türk kadınlarıyız, bizler anneyiz. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Ermeni, Süryani, Romanız. Kökenimiz, kimliğimiz, inancımız ne olursa olsun biz 78 milyon hep birlikte Türkiyeyiz. Birtakım karanlık eller, kardeşliğimizin bağlarını koparmaya çalışıyor. Yaşanan acı, gözyaşı, ıstırap, şiddet ve çatışmaların son bulması için tek ses, tek yürek olmalıyız."

Karabulut, sosyal medyanın düşmanlık ve kışkırtıcılığın merkezi haline dönüştüğünü, önüne gelen bilgiyi, doğruluğunu araştırmadan yayan herkesin bu yangını körüklediğini vurgulayarak, herkesin elinden geldiğince bu yangına su dökmesi gerektiğini söyledi.

Terörün her türlüsünü kınadıklarını belirten Karabulut, ülkedeki birlik ve beraberliğin bozulmasına izin vermeyeceklerini kaydetti.

Bazı erkeklerin de destek verdiği basın açıklamasının ardından gruptakiler olaysız dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.