Adana

Adana'da milletvekiline silahlı saldırıya ilişkin dava

14:54 02 Ekim 2015
Adana'da milletvekiline silahlı saldırıya ilişkin dava

CHP Adana Milletvekili Türkmen'i tabancayla yaraladığı iddiasıyla tutuklanan sanık, ilk duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye edildi

 CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'i 26 Mayıs'ta tabancayla yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık, ilk duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Ali Fuat E. (54) ve taraf avukatları katıldı.

Sanık Ali Fuat E, savunmasında, Türkmen'in kendisi ve şirketiyle ilgili işlemlerde avukatlığını yaptığını ileri sürdü.

İşlerinin bozulduğunu ve bazı alacaklarının tahsili için Türkmen'le anlaştığını fakat aralarında sorun çıktığını iddia eden sanık, şunları belirtti:

"CHP üyesi olduğum için olayın meydana geldiği restorandaki kahvaltıya ben de davetliydim. Olaydan bir gece önce restorana giderek kahvaltının kaçta olduğunu öğrendim. Olay günü Türkmen'e alacağımı neden ödemediğini, mağdur durumda olduğumu söyledim. Türkmen de bana 'Defol git' dedi. Bunun üzerine yanımda bulunan ruhsatsız tabancayla korkutmak ve yaralamak için ayaklarına doğru 3 el ateş ettim. Alacağımın ödenmemesi nedeniyle böyle bir olaya kalkıştım, öldürme kastım yoktur. Benim haklı olduğumu birçok kişi biliyor ancak elimde delil olmadığı için haklılığımı ispat edemiyorum."

Mahkeme heyeti, sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek, tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Türkmen, 26 Mayıs'ta seçim çalışmaları kapsamında, Çukurova Genç İşadamları Derneğince düzenlenen kahvaltı programı için gittiği restoranın girişinde, silahlı saldırı sonucu dizlerinden yaralanmış, tedavi gördüğü özel hastaneden aynı gün taburcu edilmişti.

Türkmen'i yaralayan ve olayın ardından tutuklanan Ali Fuat E. hakkında, "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıl, "ruhsatsız silah taşımaktan" da 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.