Adana

Adana'da yol çalışması

11:48 05 Ekim 2015
Adana'da yol çalışması

Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü: "Belediyemiz, ihale yapıldığında 30 milyon liraya mal olacak Karaisalı-Kızıldağ yolunu kendi imkanlarıyla 5 milyon liraya yaptı"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Karaisalı ilçesi ile Kızıldağ yaylası arasındaki yolu 30 milyon lira yerine kendi imkanlarıyla 5 milyon liraya mal ettiklerini belirtti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, iki aracın yan yana geçmekte zorlandığı ve tehlikeli virajlara sahip 13,5 kilometrelik yol, 7 ay süren çalışmalar sonucu genişletildi. Çalışmalarda 42 ton patlayıcı, 1 ton 300 kliogram dinamit kullanıldı, 16 ekskavatör, 3 dozer, 10 kamyon, 2 arazöz, 3 tır, 3 loder ve 40 personel görev yaptı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, hizmete giren ve Kızıldağ’ın çehresini değiştirecek Karaisalı-Kızıldağ yolunu inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

Sözlü, genişletme, tehlikeli noktaları azaltma ve asfaltlama çalışmalarının ardından hizmete giren yolun büyük bir özveriyle yenilendiğini kaydetti.

Çalışmalarda yer yer kayaları patlattıklarını, yer yer iş makineleri kullandıklarını ifade eden Sözlü, şunları belirtti:

"Belediyemiz, ihale yapıldığında 30 milyon liraya mal olacak Karaisalı-Kızıldağ yolunu kendi imkanlarıyla 5 milyon liraya yaptı. Bu sadece parayla yapılacak bir iş değildi. Hemşehrilerimize olan hizmet isteğimiz ve iman gücüyle yapılmış bir yoldur. Yoksa böyle zor doğa koşullarında, bu kadar kısa sürede böyle bir hizmeti tamamlamak mümkün olmazdı. Adana’nın bir çok noktasında benzer fedakarlıkla ve hemşehrilerimizin parasını koruyarak çalışıyoruz. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak sadece Karaisalı-Kızıldağ bölgesinde çalışmıyoruz. Kırsalda yol, su ve diğer eksikleri tamamlamak için müthiş bir tempoyla hizmet veriyoruz. İlçelerimizin tamamında önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Sadece ilçelerde ve kırsalda değil, merkez ilçelerimizde de yol, altyapı ve diğer belediyecilik hizmetleriyle ilgili dur durak dinlemeden çalışıyoruz. Bunları yaparken de, siyasi parti ayrımı yapmadan hizmet veriyoruz. Bizim amacımız oy değil, halkımızın refah toplumunun bir parçası olmasıdır. Bunun için bir yandan belediyecilik hizmeti verirken, bir yandan da kırsaldaki vatandaşlarımızın yerinde kalkınmasına olanak tanıyacak girişimlerde bulunuyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.