Adana

CTE Genel Müdürü Yıldırım'dan Adana'da inceleme

10:13 06 Ekim 2015
CTE Genel Müdürü Yıldırım'dan Adana'da inceleme

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri (CTE) Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Adana'da bakanlığa bağlı kurumlarda inceleme yaptı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Yıldırım, Başsavcı Ali Yeldan'ı makamında ziyaret ederek çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Yıldırım, ziyaretin ardından Başsavcı Yeldan, Adana Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Yılmaz, Adana Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, başsavcı vekilleri Cumali Tülü ve Musa Ünel, Cezaevi Savcısı Necdet Yalçın Şen ile Kürkçüler Cezaevi Kampüsü'nde F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu, E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nu ziyaret etti.

Heyet, kurum müdürleri Haydar Çalışkan ve Yavuz Urş'tan bilgi aldı, ceza ve infaz kurumu mutfağı, merkez kontrol birimi, kantin ve yemekhanesinde incelemelerde bulundu.

Heyet daha sonra hükümlülerin, tahliyelerinden sonra topluma kazandırılmaları ve meslek edinmeleri amacıyla çeşitli iş kollarında istihdam edilmesi, spordan sanata, kültürel etkinliklerden çiftçiliğe birçok alanda eğitimin verildiği Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki çalışmalar hakkında bilgi aldı, hükümlüler tarafından ekilen yer fıstığı tarlasını gezdi.

CTE Genel Müdürü Yıldırım, ceza ve infaz kurumunda görevli personelle yaptığı toplantıda adaletin, sadece hakim ve savcıların kararlarıyla sağlanmadığını, kurumda çalışan en üst bürokrattan memura herkesin bu göreve katkı sunduğunu belirtti.

Heyet, Adana Adalet Sarayı, Adliye Eğitim ve Ek Tesisi inşaatlarını da gezdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.