Adana

"6-7 Ekim olayları"nın birinci yılı

11:20 06 Ekim 2015
"6-7 Ekim olayları"nın birinci yılı

 Terör örgütü yandaşlarının Kobani (Ayn-el Arap) bahanesiyle geçen yıl 6-7 Ekim'de Adana'da yaptığı izinsiz gösteride maskeli bir grup, evlerinin avlusunda 69 yaşındaki babayı öldürüp, oğlunu yaralamıştı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Ahmet Albay'ın, izinsiz gösterilerin yapıldığı Çamlıbel Mahallesi'ndeki evlerine gelen misafirlerini uğurladığı sırada, eylemcilere tepki göstermesinin ardında tartışma çıktı.

Gruptakilerin Albay ailesine saldırıp eve girmek istemesi üzerine Ahmet Albay ile oğlu Veysel Albay sokak kapısını kapatıp gruba engel olmaya çalışırken av tüfeğiyle vuruldu. Olayda Ahmet Albay hayatını kaybederken oğlu ağır yaralandı.

- Doktorun bilgisayarını çalıp otomobilini yaktılar

Merkez Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Aile Sağlığı Merkezinde görevli doktor Kaner Güllendi, merkezden çıktıktan sonra silahlı ve yüzü maskeli grubun saldırısına uğradı. Güllendi'yi darbeden ve bilgisayarını alan grup, doktorun otomobilini ateşe verdi. Güllendi, çevredekiler tarafından kurtarılarak, Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesine götürüldü.

Ceyhan ilçesinde de Orhan Ekinci Bulvarı'na getirilen 2 otomobil, benzin dökülerek yakıldı. Av tüfeği ve tabancayla polise ateş eden yüzleri maskeli kişiler, ekiplere molotofkokteyliyle saldırdı. Jandarma ekiplerinin de destek verdiği müdahalelerde 6 Ocak Mahallesi'ndeki emniyet ve jandarmaya ait lojmanlar güvenlik nedeniyle boşaltıldı. Lojmanlarda kalanlar Öğretmenevine nakledildi.

- Polis merkezine molotofkokteyli atıp ateş açtılar

Merkez Seyhan ilçesi Hürriyet Mahallesi Obalar Caddesi'nde toplanan yüzleri maskeli bir grup, Hürriyet Polis Merkezine molotofkokteyli attıktan sonra silahla ateş açtı. Polis merkezindeki güvenlik güçleri ise havaya ateş açarak karşılık verdi.

Açılan ateş sonucu TOMA'nın zırhlı camı zarar görürken kamerası kırıldı. Yol kenarındaki bazı araçlara eylemciler tarafından zarar verildi. Olayların meydana geldiği mahalledeki vatandaşlar evlerinden caddeye çıkıp eylemcilere taş atarak tepki gösterdi. Şakirpaşa Polis Merkezine de silahla ateş açıldı ve polisler karşılık verdi. 19 Mayıs, Şakirpaşa, Denizli, Gürselpaşa, Küçük Dikili mahallerinde çıkan olaylara polis ekipleri tarafından müdahale edildi.

- İş yerlerine ve araçlara zarar verdiler

Merkez Seyhan ilçesi Küçük Dikili Mahallesi'nde toplanan bir gruba kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce ateş açılması sonucu 2 kişi yaralandı. Yaralılar, özel araçlarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Olayın ardından bazı kişilerin iş yerlerine ve araçlarına zarar verildi.

- Helikopter destekli operasyon 

Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde polis ekiplerince helikopter destekli operasyon düzenlendi. Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda 30'dan fazla kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerde yapılan aramada 5 tabanca, av tüfeği ve bıçak ele geçirildi.

- İki grubun kavgasını polis önledi

Seyhan ilçesinde Şakirpaşa ve Fevzipaşa mahallelerini ayıran D-400 karayolunde lastik yakıp yolu trafiğe kapatan gruba, ellerinde Türk bayrağı olan karşıt görüşlü grup müdahale etti. Gruplar arasında zaman zaman karşılıklı saldırılar gerçekleşti. Olay yerine gelen TOMA ve polis ekipleri, grupların kavga etmesini önledi. Protestocular Şakirpaşa Mahallesi istikametine kaçarken, Türk bayraklı grup Fevzipaşa Mahallesi girişinde bir süre bekledi. Gruptakiler, "Ne mutlu Türküm diyene", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı atarak İstiklal Marşı okudu.

- Mersin

Mersin'in Tarsus ilçesindeki izinsiz gösteri sırasında yakılan Tarsus Fen Lisesi kullanılamaz hale geldi. Öğrenciler geçici süre Ayşe Mirici Ortaokulu'nun ek binasında eğitim gördü.

Tarsus Fen Lisesi için başka yere bina yapıldı. Yakılan okul binası ise tamir edildikten sonra ilkokul olarak kullanıma açıldı.

İlçedeki başka gösteride, gruptakilerin silahla açtığı ateşte, dönemin ilçe emniyet müdürü elinden yaralandı.

Mersin'de Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Demirtaş Köprüsü yakınında yoldan geçen belediye otobüsüne taş ve şişelerle saldıran grup, olay yerine gelen polis aracına zarar verdi.

Arızası nedeniyle Mersin Tren Garına çekilen bir yolcu vagonuna kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce molotofkokteyli atıldı. Yanan vagon kullanılmaz hale geldi. Yaşanan olaylar nedeniyle Mersin-Adana tren seferleri aksadı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.