Adana

Mahalleliden taziye evi inşaatı

12:03 06 Ekim 2015
Mahalleliden taziye evi inşaatı

Ceyhan ilçesine bağlı Toktamış Mahallesinde atıl haldeki bina yenilenerek taziye evine dönüştürülüyor.

Mahalle sakinlerinden Hasan Övettin, taziye evi bulunmayan mahallelerine bu yönde bir hizmet kazandırmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Ceyhan Müftülüğü'ne ait cami yanında eskiden kıraathane iken halihazırda kullanılmayan binayı bu yönde düzenlemeye karar verdiklerin ifade eden Övettin, binanın yenileme çalışmaları için kurban derisi topladıklarını, aynı zamanda hayırseverlerin destek verdiğini kaydetti.

Yenileme çalışmasında işçiliği mahalleli olarak kendilerinin yaptığını anlatan Övettin, şunları söyledi:

"Eski kullanılmayan kırathaneyi taziye evine dönüştürmek için kendi aramızda kurban bayramında koyun derisi topladık ve gelirini taziye evinin yapımı için kullandık. İlçe Müftümüz ile görüşerek yapılması için onay aldık. Binanın sıvasını, boyasını, sandalye ve masaları toplanan kurban derililerin yanı sıra hayırseverlerin desteğini de aldık. Taziye evimizin onarımını, boyasını ve sıvasını kendimiz yapıyoruz. Binanın tadilatını önümüzdeki günlerde tamamlanmasıyla birlikte mahallemizin hizmetine açacağız."

Mahalle Muhtarı Sadık Çelikıran da 330 hane ve bin 200 nüfusa sahip mahallede taziye evinin bulunmadığını, vatandaşların girişimiyle kullanılmayan kırathanenin taziye evine dönüştürüldüğünü belirtti.

Çelikkıran, toplanan 100 kurban derisini 500 TL'ye sattıklarını, sandalye, masa ve diğer ihtiyaçlarını imece yoluyla temin edeceklerini kaydetti.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.