Adana

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

17:12 10 Ekim 2015
Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Adana, Hatay ve Mersin'de çeşitli kurum ve sivil toplum kuruluşları, saldırıyı kınadı

Adana, Hatay ve Mersin'de çeşitli kurum ile sivil toplum kuruluşları, Ankara'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

Adana İnönü Parkı'nda bir araya gelen grup, çeşitli sloganlar atarak saldırıyı lanetledi.

Daha sonra grup adına basın açıklaması yapan Adana Tabip Odası Başkanı Neslihan Önenli Mungan, kendilerini Orta Doğu bataklığına çekemeyenlerin, savaşı ülke topraklarına taşıdığını söyledi.

"Daha Suruç'ta, Diyarbakır'da, Güneydoğu'nun acısı yüreklerimizi dağlarken bu sefer bombalar Türkiye'nin başkentinde, barış isteyenlerin ortasında patlatıldı" diyen Mungan, saldırıları kınadıklarını belirtti.

Mungan, "Bizler, emek ve demokrasi güçleri olarak ülkemizde bir iç savaşa, sınırımızda bölgesel paylaşım savaşına izin vermeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Açıklamanın ardından İnönü Parkı'ndan Atatürk Parkı'na yürümek isteyen grup ile çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Polis, yürüyüşün izinsiz olduğunu belirterek, grubun dağılmasını istedi. Grup, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

- Hatay

Hatay'da Emek ve Demokrasi Güçleri üyesi bir grup, Ankara'daki saldırıya tepki gösterdi.

Antakya ilçesi Köprübaşı'nda bir araya gelen grup, ellerindeki pankartlarla terörü lanetleyen slogan attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Atıf Kılıç, Ankara'ya mitinge katılmaya giden 2 Hataylı'nın saldırıda hayatını kaybettiğini öne sürdü. Her ortamda ve her zaman barış, demokrasi ve özgürlüğü savunmayı sürdüreceklerini belirten Kılıç, saldırıyı şiddetle kınadıklarını dile getirdi.

Açıklamanın ardından oturma eylemi yapan grup, daha sonra dağıldı.

- Mersin

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaptığı yazılı açıklamada, sivil, asker, polis demeden vatandaşların ölümüne yol açan insanlık dışı terör olaylarını kınadığını ifade etti.

Gerekli güvenlik önlemlerinin zaman geçirilmeden alınması gerektiğini vurgulayan Kocamaz, vatandaşları, şiddet olayları karşısında sağduyulu olmaya çağırdı.

Kocamaz, şunları kaydetti:

"Terörle mücadele gerektiği şekilde yapılmalı ve bir an önce sona erdirilmeli. Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara'nın göbeğinde sivil halkımıza yönelik yapılan kanlı saldırı, bölücü terörün hedef ve boyutlarını gözler önüne sermiştir. Bu kanlı olayın 1 Kasım'da yapılacak genel seçimleri sekteye uğratmamasını temenni ediyor, milletimizi de aklıselime ve metanetli olmaya davet ediyoruz. Ankara'daki kanlı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.