Adana

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

19:40 10 Ekim 2015
Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Adana Çukurova Eğlence Yerleri Derneği (AÇEYDER) Başkanı Feridun Özkan, Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle kentteki işletmelerde bugün ve yarın müzik yayını yapılmayacağını bildirdi.

Özkan, yazılı açıklamasında, Ankara'daki terör saldırısının derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Dernek olarak saldırıya kayıtsız kalamayacaklarını vurgulayan Özkan, şunları kaydetti:

"Terör nereden gelirse gelsin kınıyoruz. Kentteki işletmelerde bugün ve pazar günü müzik yayını yapılmayacak. Türkiye’nin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla bezenmesi için tüm kesimlerin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor. Bundan önce olduğu gibi bu olayda da acıyı yüreklerimizde hissediyoruz. Vatandaşlarımız bir hiç uğruna hayatını kaybederken insanları eğlendirebileceğimiz düşünülemez. Ülkemizin bir an önce aydınlık günlere kavuşmasını diliyoruz."

- 1 hafta boyunca bütün tiyatro oyunları iptal edildi

Seyhan Belediyesi Kültür Müdürlüğü de bir hafta boyunca gerçekleştirilecek bütün tiyatro oyunlarının iptal edildiğini belirtti.

Belediyeden yapılan açıklamada, "Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosunun bugün sahneye koyacağı ve usta yazar Aziz Nesin'in 100. doğum günü anısına hazırlanan 'Toros Canavarı' isimli tiyatro oyunu Ankara'da meydana gelen bombalı saldırılar nedeniyle iptal edilmiştir. Ayrıca, 1 hafta boyunca kültür müdürlüğü bünyesindeki bütün oyunlar da saldırı nedeniyle sahnelenmeyecektir" ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.