Adana

Kozan’da doğal ürünlerin satılacağı ‘Üretici Köylü Pazarı’ açıldı

09:58 19 Ekim 2015
Kozan’da doğal ürünlerin satılacağı ‘Üretici Köylü Pazarı’ açıldı

 Kozan Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından kurulması için bir süredir çalışmaları yürütülen ‘Üretici Köylü Pazarı’ törenle açıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ile birlikte yürütülen proje kapsamında tarihi Kadirli caddesinde kurulmasına karar verilen Üretici Köylü Pazarı, düzenlenen törenle açılarak faaliyete başladı.

Okunan Kuran’ı Kerim ve yapılan dua ile başlayan açılış törenine, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Duru, Yaşar Şenöz ve Cengiz Yeşiloğlu, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Tarım Müdürü Bülent Tanrıverdi, Kent Konseyi yürütme üyeleri ve Kent Konseyi Tarım Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Hikmet Saygılı, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz, üreticilere sabırlı olmaları önerisinde bulundu.

Belediye olarak üreticilere destek olmaya devam edeceklerini belirten Şenöz, pazarın kurulduğu caddenin bir zamanlar Kozan’ın ticaret merkezi olduğunu hatırlatarak, kurulan pazar sayesinde bölgenin yeniden canlanması ve turizme kazandırılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Daha sonra pazarın açılışı yapıldı. Üreticilerin tezgahlarını gezen vatandaşlar doğal ürünleri inceleyerek alışveriş yaptılar.

Kurulduğu ilk gün satışlardan oldukça memnun olduklarını ifade eden üreticiler, pazarın kurulmasında emeği geçen ve destek sağlayan Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ile Kozan Kent Konseyi yöneticilerine teşekkür ettiler.

Üretici Köylü Pazarı’nın cumartesi günleri hizmet vereceği bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.