Adana

Milletvekili seçiminin ardından

14:00 07 Kasım 2015
Milletvekili seçiminin ardından

AK Parti Adana İl Başkanı Yeni: "Teşkilatlarımızın yoğun gayreti ve milletimizin basireti sayesinde, 7 Haziran'dan sonra vatandaşın gözünde var olan umutsuzluk, 1 Kasım'dan sonra sevince ve mutluluğa dönüştü"

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, teşkilatlarının yoğun gayreti ve milletin basireti sayesinde, 7 Haziran'dan sonra vatandaşın gözünde var olan umutsuzluğun, 1 Kasım'dan sonra sevince ve mutluluğa dönüştüğünü söyledi.

Yeni, partisi tarafından kentteki bir otelde düzenlenen 73. İl Danışma Meclisi toplantısında, 1 Kasım'da gerçekleştirilen 26. dönem milletvekili genel seçimlerini ve öncesini değerlendirdi.

Milletin, geleceklerinin inşasını AK Parti'ye ve kadrolarına teslim ettiğini belirten Yeni, "Milletimiz basiretini gösterdi. İstikrara, güvene, birliğe ve kardeşliğe oy verdi. Milletimiz, 'istikrarın adı, birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin adı AK Parti'dir' dedi ve mührünü AK Parti'ye bastı" diye konuştu.

Yeni, seçimlerden yüzlerinin akıyla çıktıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"7 Haziran seçimlerinde de en yakın siyasi partiye yaklaşık 16 puan gibi önemli fark atmamıza rağmen maalesef tek başımıza iktidar olma gücünü elde edememiştik. Teşkilatlarımızın yoğun gayreti ve milletimizin basireti sayesinde, 7 Haziran'dan sonra vatandaşın gözünde var olan umutsuzluk, 1 Kasım'dan sonra sevince ve mutluluğa dönüştü. Buna vesile olan siz teşkilat mensuplarımızı canı gönülden tebrik ediyorum."

Kadın ve gençlik kollarının seçim sürecinde yoğun şekilde çalıştığını anlatan Yeni, çalışmalarının karşılığını da 1 Kasım'da aldıklarını, Adana'daki bu zamana kadar en yüksek oy oranına ulaştıklarını bildirdi.

Yeni, şöyle devam etti:

"Milletimiz bize çok önemli bir sorumluluk yükledi. 7 Haziran'dan sonra yaşanan süreci bütün millet gördü. Bu milletin maalesef AK Parti'den başka umudu olmadığını hep beraber müşahede ettik. Eğer tek umut bizsek, bu milletin geleceğiyle dertleneceksek sorumluluğumuz çok büyük. 1 Kasım'ın bize yüklediği sorumluluğun bilincinde olarak çalışacağız ve inşallah yeni Türkiye'nin, güçlü Türkiye'nin dosta düşmana ne olduğunu göstereceğiz."

Seçimde görev alan bazı partililere plaket sunulan toplantıya, AK Parti Adana milletvekilleri Fatma Güldemet Sarı, Tamer Dağlı, Talip Küçükcan, Mehmet Şükrü Erdinç, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.