Adana

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Çelik:

12:45 14 Kasım 2015
Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Çelik:

 Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, Gümrük Birliği Anlaşması'nın 2016'da revize edileceğini, teknik mutabakatların sağlandığını ve bunun içerisine hizmet sektörünün de ilk defa girdiğini belirterek, "Dolayısıyla AB pazarının Türkiye'ye ve Çukurova'ya açıldığı hizmet sektörü ayağında, daha kolay regülasyonların olduğu döneme giriyoruz" dedi.

Çelik, Adana Ticaret Odasının (ATO), Ekonomi Bakanlığı öncülüğünde düzenlediği "Dünyada ve Türkiye'de Hizmet Sektörünün Yeri ve Çukurova'nın Potansiyeli Çalıştayı"nda, resmi görevinin dışında, Adana sevdalısı olarak Çukurova'nın kalkınması ve ihracatın arttırılması adına çalışma yaptıklarını söyledi.

Yaz aylarında, ilgili sektör temsilcileriyle çok güzel çalışmalar yürüttüklerini anlatan Çelik, "Sektör temsilcileriyle saatlerce toplantılar yaptık ve ortaya bir taslak eylem planı çıktı. Arzu ediyoruz ki bu eylem planı, yönetim kurulu tarafından da kabul edildikten sonra bir ay içerisinde kamuoyuna tanıtılsın" diye konuştu.

Adana'nın tarım ve sanayi kenti olarak bilindiğini ama gayri safi milli hasılasının oranlarına bakıldığında bunun yüzde 65'inin hizmet sektörü olduğunu anlatan Çelik, şöyle konuştu:

"Yüzde 65'lik bir çabayı zaman içerisinde harekete geçirmek belki değişik nedenlerle mümkün olmadı. Artık bu bir start gibi inşallah yüzde 65'lik büyüklüğü çok daha ileriye taşıyacak bir eylem planı olacak. Gümrük Birliği Anlaşması 2016'da revize edilecek. Teknik mutabakatlar sağlandı ve bunun içerisine hizmet sektörü de ilk defa giriyor. Dolayısıyla AB pazarının Türkiye'ye ve Çukurova'ya açıldığı hizmet sektörü ayağında, daha kolay regülasyonların olduğu döneme giriyoruz. Bu gelişmeleri önceden bildiğimiz için alt yapı çalışmalarını yürütüyoruz."

Adana'nın sağlık turizminde 6-7 yıl önce "rol modellik" yaptığını ifade eden Çelik, "Hizmet sektörlerinin tümünün gelişimine katkı sağlayacak bir çalışmanın içerisindeyiz" ifadesini kullandı.    

ATO Başkanı Atilla Menevşe ise Adana'nın Türkiye ortalamasının daha üzerinde katma değer yarattığını belirterek, çalıştaya destek verenlere teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.