Adana

Sonbaharda görsel şölenin adresi: Belemedik

10:59 17 Kasım 2015
Sonbaharda görsel şölenin adresi: Belemedik

Almanlar tarafından 1905'te yapılan Bağdat-Hicaz demir yolu hattının devamı niteliğindeki Belemedik Tren İstasyonu'nun bulunduğu alan, doğa fotoğrafçıları, yürüyüşçüler ve ziyaretçilerine sonbaharda görsel şölen sunuyor.

Adana'nın Pozantı ilçesi yaylalarından Belemedik'te, sonbaharda çeşitli ağaçların döktüğü yapraklarla "seyrine doyulmayan" renkler gün yüzüne çıkıyor.

Zengin doğa manzarası, taş ve ahşaptan yapılmış yayla evleriyle ünlü Belemedik'te, özellikle 200 yılı aşkındır ayakta olan çınar ağaçları ve sonbaharda dökülen yapraklar ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen Belemedik, sonbaharda ise yeşil ve sarının iç içe geçmesiyle yurdun değişik yerlerinden fotoğrafçıları kendisine hayran bırakıyor.

Belemedik Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Kurucusu Teyfik Kısacık, AA muhabirine, Belemedik'in eşsiz bir doğal manzaraya sahip olduğunu, doğanın her tonunu içinde barındırdığını söyledi.

Bölgeye Almanlar'ın çok büyük katkısı olduğunu anlatan Kısacık, "Almanlar, 1905'lerde gelip demir yolu tünelleri ve dünyaca meşhur Varda Köprüsü'nü yaptığı Belemedik'te yaklaşık 5 bin işçi çalıştırdı. Burada okul, hastane, cami, kilise yaptılar ve elektrik getirdiler" diye konuştu.

Belemedik'in korunması için de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu bölgeyi "turizm alanı" ilan ettiğini anımsatan Kısacık, şöyle devam etti:

"Belemedik, Toroslar'da yaz ve kış turizmi için en ideal mekanlardan birisi. Eşsiz doğasıyla tüm Türkiye'den turist çekmektedir. Eğer oradaki eski binaların restorasyonu yapılırsa, altyapısı da geliştirilirse buraya özellikle Almanlardan çok sayıda yabancı turist çekebiliriz. Tıpkı Anzakların nisanda binlerce ziyaretçiyle Çanakkale'ye geldikler gibi burası da Almanların uğrak yeri olabilir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.