Adana

Adana'da Adli Toksikoloji Kursu başladı

12:13 25 Kasım 2015
Adana'da Adli Toksikoloji Kursu başladı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı ile Adli ve Klinik Toksikoloji Derneği tarafından Adli Toksikoloji Kursu düzenlendi.

Beyaz Saray Adli Toksikoloji Grup Başkanı Prof. Dr. Marilyn Huestis ile Türk ve yabancı çok sayıda bilim insanın katıldığı ve 27 Kasım'a kadar sürecek kurs, kentteki bir otelde düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Huestis, kursun açılışında yaptığı konuşmada, trafikte esrar kullanımı, bunların ağız içi sıvısında ve biyolojik örneklerde tespitiyle ilgili bilgi verdi.

Bu tespiti adli toksikoloji uzmanlarının gerçekleştirmesi gerektiğini anlatan Huestis, "Türkiye'de, trafikte sadece alkol analizi yapılıyor. Uyuşturucu madde ve özellikle esrar analizi üzerinde çalışılmıyor. Bu çok önemli bir durum. Özellikle esrar, trafikte koordinasyon bozukluğuna neden oluyor. Bu da sonucu ağır olan kazalara, ölümlere neden olabiliyor" diye konuştu.

Huestis, adli toksikoloji hakkında gerçekleştirdiği sunumla kursa katılanlara detaylı bilgiler de aktardı.  

ÇÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Korkut Gülmen ise kursun son derece önemli olduğunu, uyuşturucu sorununun Türkiye'de giderek arttığını söyledi.

Uyuşturucunun Türkiye'deki gençleri ve çocukları ciddi şekilde tehdit ettiğini aktaran Gülmen, "Adli Toksikoloji Kursumuz sadece uyuşturucu madde analizlerine dayalı değil, uyuşturucu madde yoğunluklu olarak tartışılacak. Uyuşturucu kullanımı hem dünyada hem de ülkemizde çok büyük bir sorun haline gelmeye başladı" şeklinde konuştu.

ÇÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu da Türkiye ve Adana'da uyuşturucu kullanımının arttığını, buna önlem almak için bu tip kursların faydalı olacağına inandığını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.