Adana

Adana'da kan bağışı kampanyası

11:30 27 Kasım 2015
Adana'da kan bağışı kampanyası

Türkiye Kızılay Derneği tarafından Adana'da "Sana-Kana ihtiyacım var" kan ve kök hücre bağış kampanyası düzenlendi.

Valilik himayesinde, Büyükşehir belediyesi desteğinde gerçekleşen kampanya dolayısıyla tren istasyonu önüne kan bağışı çadırları ve standlar kuruldu.

Vali Mustafa Büyük, kampanya nedeniyle İstasyon Meydanında düzenlenen törende, Adana'nın her yönüyle kan bağışında örnek bir il olduğunu, Türkiye birincilikleri olan bir şehir söyledi.

Adanalıların konuya büyük bir duyarlılık gösterip destek verdiklerini ifade eden Büyük, "Bugünkü kampanyayla yine o derecesini, sıralamasını kaybetmek istemiyor. O nedenle ekip fedakarca çalışıyor. Bu süre içinde ümit ederim yine yoğun bir destekle bu kampanya sağlanmış olur" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de Türkiye'nin bir numaralı şehrinde bir numaralı sonucu almak istediklerini belirtti.

Gündemde Suriye ve hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi olduğunu anımsatan Sözlü, "Buradan bir şeyi de ifade etmek istiyorum ki Büyükşehir Belediyesi olarak biz kan vermenin ötesinde de her türlü insani yardımda, sınır aşırı her türlü projemizi Türk Kızılayı ile yapıyoruz" dedi.

Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da desteklerinden dolayı Vali Büyük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü'ye teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.