Adana

Adana'da su depolarının temizlenmesi uyarısı

09:52 29 Kasım 2015
Adana'da su depolarının temizlenmesi uyarısı

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Rahmi Pekar, ev ve iş yerlerindeki su depolarının temizlik ve bakımı konusunda vatandaşları uyardı.

Pekar, yazılı açıklamasında, apartman ve iş yerlerinde bulunan su depolarının yılda en az bir kez temizlik ve bakımının yapılması gerektiğini, ancak abonelerin çoğunun bu bakımı yaptırmadığını belirtti.

Depolardaki suların sağlıklı tüketilmesi için rutin bakım ve temizlik işlemlerinin mutlaka yaptırılması gerektiğini kaydeden Pekar, “Su depolarının bakımı yılda en az bir kez yapılmalı. Periyodik bakım, depoların içinde oluşabilecek pas, yosun ve bakterileri önüne geçilmesi açısından çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

ASKİ’nin, şehir şebeke suyunu Çatalan İçme Suyu Arıtma Tesisleri başta olmak üzere bölgesel arıtma tesislerinde son teknolojik sistemlerle arıtarak en sağlıklı haliyle abonelerine sunduğunu ifade eden Pekar, abonelerin de suyu sağlıklı şekilde güvenle tüketebilmeleri için üzerilerine düşen görevi yerine getirmeleri gerektiğini vurguladı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.