Adana

Kanserle mücadeleyi 'tırla' yapıyorlar

11:57 29 Kasım 2015
Kanserle mücadeleyi 'tırla' yapıyorlar

Kansersiz Yaşam Derneği Başkanı Kaymaz: "Eğitim, YaşaTIR' projesiyle 5 yıl içerisinde 193 bin kanser hastasına ulaştık. İlk etkinliğimiz Adana'da yapılmıştı. Bu sayıya ulaşmak genç bir dernek için kolay değil. Bu mobil eğitim tırıyla rakamı 200 bin yapıp evimize dönmek istiyoruz"

Kansersiz Yaşam Derneği Başkanı Dida Kaymaz, "Eğitim YaşaTIR' projesiyle 5 yıl içerisinde 193 bin kanser hastasına ulaştık. İlk etkinliğimiz Adana'da yapılmıştı. Bu sayıya ulaşmak genç bir dernek için kolay değil. Bu mobil eğitim tırıyla rakamı 200 bin yapıp evimize dönmek istiyoruz" dedi.

Kaymaz, kentteki bir alışveriş merkezinde düzenlediği basın toplantısında, derneklerinin çalışmaları ve "Eğitim YaşaTIR" projeleriyle ilgili gazetecilere açıklamada bulundu.

2010'da "Kansere inat, yaşasın hayat" sloganıyla kurdukları dernekleri aracılığıyla, vatandaşları kansere karşı bilinçlendirmeyi amaçladıklarını anlatan Kaymaz, günde 200 hastaya ulaştıklarını söyledi.

İnandıkları ve güvendikleri doktorlarla hareket ettiklerini belirten Kaymaz, şunları kaydetti:

"Eğitim YaşaTIR' projesiyle 5 yıl içerisinde 193 bin kanser hastasına ulaştık. İlk etkinliğimiz Adana'da yapılmıştı. Bu sayıya ulaşmak genç bir dernek için kolay değil. Bu mobil eğitim tırıyla rakamı 200 bin yapıp evimize dönmek istiyoruz. Bundan sonraki rotamız Doğu ve Güneydoğu olacak. Çernobil'den sonra Karadeniz'e de gitmek istiyoruz. Kanser hastalarına ulaşmak için 'Eğitim YaşaTIR' projesini hayata geçirdik. Bu projeyle sosyo-ekonomik düzeyi düşük kanser hastalarına ulaşmayı hedefliyoruz. Bu tırın içinde 80 kişilik eğitim salonu var. Her yere ayaklı bir konferans salonu ile gitmiş oluyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.