Adana

HSYK üyelerinden Adana'ya ziyaret

15:24 30 Kasım 2015
HSYK üyelerinden Adana'ya ziyaret

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile Yargıtay üyeleri ve birçok ilden yargı mensubu, Türkiye Adalet Akademisi tarafından yargı mensuplarına yönelik düzenlenen "Kamu İdaresinin Güvenilirliğine ve İşleyişine İlişkin Suçlar" konulu meslek içi eğitim seminerine ev sahipliği yapan Adana'da bir araya geldi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Yargıtay 5. Ceza Dairesi üyeleri Çetin Akkaya, Veli Dalgalı, Yaşar Şimşek ile Veli Özdek'in konuşmacı olarak katıldığı seminere, Adana Valisi Mustafa Büyük, HSYK 1. Daire Başkanı Halil Koç, 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, HSYK üyeleri, HSYK Genel Sekreter yardımcıları ile çok sayıda davetli katıldı. 

Seminerin açılışının ardından Adana Valisi Büyük'ü makamında ziyaret eden heyet, Adana Adliye Sarayı'nda bazı incelemelerde bulundu. 

Heyet sırasıyla, Adana Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Arslan ve Adana Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Yılmaz'ı makamlarında ziyaret edip, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan tarafından kabul edilen heyete, başsavcılık toplantı salonunda adliyenin iş yükü, Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü faaliyetleri, devam eden proje ve faaliyetler hakkında sunum yapıldı.

Ayrıca Türkiye Adalet Akademisi tarafından düzenlenen 3 günlük seminerin ardından, Yargıtay üyeleri ile Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen 100'e yakın hakim ve cumhuriyet savcısı kent turuna katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.