Adana

AB-Türkiye Zirvesi’nin ardından

17:02 30 Kasım 2015
AB-Türkiye Zirvesi’nin ardından

AK Parti Adana Milletvekili Küçükcan: ''AB Türkiye'nin önemini anladı. AB-Türkiye Zirvesi'nden çıkan sonuçlar da bunu teyit etti.''

 AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'nin önemini anladığını, AB-Türkiye Zirvesi'nin sonuçlarının da bunu teyit ettiğini belirtti.

Küçükcan, yazılı açıklamasında, AB üyesi 28 ülkenin göçmenler, mülteciler ve yabancıların toplumsal entegrasyonu konusunda ortak çözüm üretemediğini, üye ülkelerin AB sınırlarına dayanan mülteci sorunu ile başa çıkmada çaresiz ve yetersiz kaldığını, Türkiye'siz bir çözümün mümkün olmadığını anladıklarını ifade etti.

Türkiye-AB Zirvesinin 11 yıl aradan sonra gerçekleştirilmesinin önemli olduğuna değinen Küçükcanşunları kaydetti:

''Zirvede liderlerin Türkiye ile ilgili siyasal ve zihinsel ön yargılardan büyük ölçüde arınmış göründü. Türkiye AB'ye üyelik konusunda üzerine düşen reformları yaptı ve yapmaya da devam ediyor. AB uyum yasaları çıkarıldı, anayasa reformu yapıldı ve üyelik hazırlıkları hızla devam ettirildi. Bugün gelinen noktada AB'nin karşılaştığı sorunların bir kısmını Türkiye'siz çözemeyeceklerini anladı. Rasyonel bakış açısı ile Türkiye'yi değerlendirmeye ve önemini keşfetmeye başladılar. AB Türkiye'nin önemini anladı. AB-Türkiye Zirvesi'nden çıkan sonuçlar da bunu teyit etti.''

 Küçükcan, 2016 yılının Türkiye-AB ilişkilerine ivme katacağını, her yıl iki kez yapılacak zirvelerle sorunların derinleşmeden çözüleceğini, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının AB ülkelerine vizesiz seyahati ile ilgili müzakerelerin süreceğini ve sonuçlanacağını da ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.