Adana

Bayırbucak Türkmenlerine insani yardım

16:56 01 Aralık 2015
Bayırbucak Türkmenlerine insani yardım

 Suriye'deki Bayırbucak Türkmen bölgesini hedef alan saldırılardan kaçarak güvenli bölgelere sığınanlara yardımlar devam ediyor.

Ceyhan Belediyesi tarafından başlatılan "Elini, Türkmen Eli'ne uzat" kampanyası kapsamında toplanan 5 kamyon ihtiyaç malzemesi de Suriyeli Türkmenlere gönderildi.

 Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, tırların yola çıktığı hayır çarşısında düzenlenen etkinlikte, Bayırbucak Türkmenlerine yardım yapmak amacıyla ilçe genelinde başlatılan kampanyanın sona erdiğini belirtti.

Kampanyanın büyük ilgi gördüğünü ifade eden Öztürk, şunları söyledi:

"Anadolu coğrafyası üzerinde yaşayan bu milletimiz, dünyanın neresinde olursa olsun her zaman ezilmekte olan, mahsun duruma düşen, yardıma muhtaç olan insanlara yardım elini uzatmaya devam edecektir. Geçen hafta Yayladağı ilçesine gittiğimde oradaki Türkmenlerin ihtiyaçlarını yerinde tespit ettim. Türkmen kardeşlerimiz, taleplerinin genellikle kışlık bot, giyecek, battaniye, yatak, yorgan ve ana gıda maddeleri ile hijyenik bazı ürünler olduğunu söylediler. Bizler de daha fazlasını hayırsever vatandaşlarımızın yardımıyla şimdi onlara gönderdik. Allah hayırlarını kabul etsin."

- Hatay

Kırıkhan Kaymakamlığı ile Kırıkhan Belediyesinin Bayırbucak Türkmenleri için ortaklaşa başlattıkları yardım kampanyasının devam ettiği bildirildi.

Kampanya kapsamında bölgeye geçtiğimiz hafta 30 bin şişe suyun gönderildiği kaydedildi.

Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen, kampanyaya vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.