Adana

CHP Hatay Milletvekili Dudu:

16:33 04 Şubat 2016
CHP Hatay Milletvekili Dudu:

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, "Yeniden erken seçim yaşanacağı yönünde çeşitli senaryolar var. Fakat 2019'a kadar erken bir seçim görünmüyor" dedi.

Dudu, partisinin Adana İl Başkanlığında düzenlenen ve İl Başkanı Ayhan Barut, Parti Meclis Üyesi Ali Öztunç, Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın, Sur İlçe Başkanı Mehmet Bayın ve Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül katıldığı basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamada bulundu.

Çeşitli il örgütlerini ziyaret ettiklerini ifade eden Dudu, "Bütün Türkiye'yi dolaşacağız. Adana'nın ayrı bir yeri var. Bütün Adana il örgütüne teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

CHP'de büyük bir değişim yaşandığını anlatan Dudu, şunları kaydetti:

"Sadece isimlerin değişmesi yeterli değildir. Bu isim değişikliklerin parti politikasına yansıması gerekir. Yansıyacağından emin olmanızı istiyorum. Önümüzde seçimsiz uzun bir süre var. Yeniden erken seçim yaşanacağı yönünde çeşitli senaryolar var. Fakat 2019'a kadar erken bir seçim görünmüyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak 2019 yılına kadar uzun bir hazırlık dönemimiz var. Bu süreci, bu dönemi iyi değerlendirmemiz gerekiyor."

- "2019'a tek başına iktidar olarak girmeliyiz"

Parti Meclis Üyesi Ali Öztunç ise CHP'yi "bir okul" olarak nitelendirdi.

Kurultaylardan sonra parti meclisinde görev alan üyelerin teşekkür etmesinin bunun göstergesi olduğunu anlatan Öztunç, şöyle devam etti:

"Sayın il başkanımız nezdinde tüm örgütümüze teşekkür ediyoruz. Güzel bir kurultay süreci geçirdik. Kurultayımız umut kurultayı haline geldi. Biz bugün yaşadığımız bu sorunların sona ermesi için 2019'da ön görülen seçimde başarıya ulaşmak zorundayız. Bu başarıyı elde etmenin yolu çalışmaktan geçer. El ele verip birlik olup çalışmamız gerekiyor. Eğe vatandaşa ulaşmazsak, vatandaşımıza gitmezsek Türkiye'nin sorunlarını ortaya yatırıp çözüm önerileri ortaya koymazsak biz başarılı olamayız. Önümüzde uzunca bir süreç var. Bu süreyi örgütsel bazda değerlendirerek, 2019'a tek başına iktidar olarak girmeliyiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.