Adana

Adana'da bir market 10 gün arayla iki kez soyuldu

19:07 07 Şubat 2016
Adana'da bir market 10 gün arayla iki kez soyuldu

Adana'da bir marketi 10 gün arayla iki kez soydukları öne sürülen üç kişi tutuklandı. Olay anı güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Alınan bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi'ndeki bir markete 20 gün önce ellerinde bıçak bulunan iki kişi geldi. Tanınmamak için atkıyla yüzlerini gizleyen şüpheliler, çalışanları bıçakla tehdit ederek bir kasadaki paraları, ayrıca bir para kasasını alıp kaçtı.

Polis ekipleri, zanlıları yakalamak için çalışmalarını sürdürürken olaydan 10 gün sonra markete yüzlerini bereyle gizleyen iki kişi geldi. Zanlılar, tabancayla görevlileri tehdit ederek iki para kasasını alıp kaçtı.

Her iki olayı araştıran güvenlik güçleri, aldıkları bir ihbarla şüphelilerin kimliklerini ve adreslerini belirledi.

Ekipler, şüpheliler Mustafa B, kuzeni Hüseyin B. ve arkadaşları Şehmuz D'yi evlerine düzenledikleri operasyonla yakaladı.

İlk soygunu Mustafa B. ile Şehmuz D'nin ikinci soygunu ise şüphelilerden Şehmuz D. ile Hüseyin B'nin gerçekleştirdiği ileri sürüldü.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Adana Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra adliyeye sevk edilen üç şüpheli tutuklandı.

- Olay anı güvenlik kamerasında

Olaylara ilişkin iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, iki şüpheli ellerindeki bıçaklarla içeriye girip kasaya yöneliyor.

Bu sırada aldıkları ürünlerin parasını ödemek için bekleyen müşteriler panikle marketin arka bölümüne kaçıyor. İki kadın çalışanı bıçakla tehdit eden şüpheliler, önce bir kasada bulunan paraları alıyor. Şüpheliler daha sonra yerinden söktükleri bir para kasasıyla olay yerinden kaçıyor.

İkinci olayda ise ellerinde tabanca bulunan iki şüpheli içeriye giriyor. Şüpheliler çalışanları tehdit ederek yerinden söktükleri iki para kasasıyla marketten ayrılıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.