Adana

Eşini bıçaklayan zanlı yargılanmaya başlandı

14:29 22 Mart 2016
Eşini bıçaklayan zanlı yargılanmaya başlandı

Adana’da kendisinden boşanmak için dava açan eşini bıçaklayarak öldürmeye teşebbüs ettiği iddia edilen kişinin yargılanmasına başlandı.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, eşi Gül Çetin’i (40) sokakta 5 yaşındaki oğlunun yanında bıçaklayarak öldürmek istediği iddiasıyla tutuklanan Yakup Çetin (45) ile tarafların avukatları katıldı.

"Yakın akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla yargılanan sanık, ağlayarak verdiği ifadesinde, olay günü eşi ve çocuğuyla sokakta karşılaştığını anlatarak, "Eşime boşanmak isteyip istemediğini sordum. Konuşmak için kolundan çektim. Eşim 'Kurtarın beni' diye bağırmaya başlayınca tahrike kapılınca bıçağımı salladım" dedi.

Sanık avukatı da müvekkilinin, evden atılması üzerine "tahrike kapıldığını" belirterek, "Olayda tasarlama yoktur. Tahrik altında olay gerçekleşmiştir. Savunmasında ağlaması da pişmanlığını göstermiştir" dedi.

Müşteki avukatı ise olayın tasarlanarak yapıldığını ileri sürerek, sanığın ağlamasını "timsah gözyaşları" olarak nitelendirdi.

Mahkeme heyeti duruşmayı tanıkların da dinlenmesi için erteledi.

Adana'da 4 Aralık 2015’te boşanmak üzere olan eşini bıçaklayan kişi, mahalle sakinlerinin müdahalesiyle yakalanarak polise teslim edilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.