Adana

Hükümlülerin yenilediği okula "Beyaz bayrak"

12:15 24 Mart 2016 1 Yorum Var
Hükümlülerin yenilediği okula "Beyaz bayrak"

Adana'da denetimli serbestlik kapsamındaki hükümlülerinin tadilatını yaptığı okul, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterleri sağlayan eğitim kurumlarına verilen "Beyaz bayrak" ile ödüllendirildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce cezalarının son bir yılı denetimli serbestlik tedbirine çevrilen hükümlüler ile eski hükümlülerin topluma kazandırılması ve istihdamının sağlanması için yürütülen projeler kapsamında, kamuya yararlı bir işte çalışma cezası verilen 10 hükümlü, Adana Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Ortaokulu'nda görevlendirildi.

Daha önce de kentteki pek çok okulun boya, badana ve çevre düzenlemeleri, tamir, tadilat ve temizlik işlerini yapan hükümlüler, bin 635 öğrencisi bulunan AGİAD Ortaokulu'nda da 10 iş günü boyunca 37 derslik ve koridorlar ile ana sınıfı ve yetişkin yemekhanesinin duvarlarını boyadı. Okul binasının şebeke kapıları ve merdiven korkulukları ile kapılarının yağlı boyasını yapan hükümlüler, 2 dersliğin de fayanslarını yeniledi.

Okul yönetimi, tadilatın ardından, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının iyileştirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Beyaz bayrak" projesine başvurdu. Okul, Sağlık Bakanlığı yetkililerinin yaptığı incelemeler sonunda 97 puan elde ederek "Beyaz bayrak" almaya hak kazandı.

- 20'den fazla okulun tadilatında çalıştılar

AGİAD Ortaokulu Müdürü Mehmet Demiryürek ile hükümlülerin bir süre önce oyun alanlarının çizimini yaptığı Doğankent İlkokulu'nun müdürü Alican Ünlü Kaplan ve okul aile birliği yöneticileri, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, okul yetkilileri, Başsavcı Yeldan, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden Sorumlu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Musa Ünel ile Denetimli Serbestlik Müdürü Seydi Dağlı'ya katkı ve desteklerden dolayı teşekkür plaketi verdi.

Cumhuriyet Başsavcısı Yeldan, haklarında kamu yararı cezası bulunan hükümlülerin, eğitim alanlarında, çocukların yaşadığı mekanlarda faydalı işler yapması için çalıştırılmaları yönünde projeler yaptıklarını belirtti.

Hükümlülerin 20'den fazla okulda boya, peyzaj, tadilat çalışması yaptığını ifade eden Yeldan, şunları kaydetti:

"Milli Eğitim camiası büyük bir camia ve ihtiyaçları da çok fazla. Bu ihtiyaçların giderilmesi için ilimizin imkanlarıyla dayanışma içinde el birliği ile çalışarak potansiyelimizi harekete geçirmeliyiz. Biz de hükümlülerimizi eğitim yuvalarında görevlendirerek hem cezalarını çekerken onların eğitim ve rehabilitasyonuna hem de okullarımızın az da olsa eksikliklerinin giderilmesi konusunda katkı sağlamaya çalışıyoruz."


YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Adem HAKYEMEZ 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu projede proje koordinatörlüğü yapan Cumhuriyet Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünden yeni projeler bekliyoruz
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.