Adana

Adana'da 1 Mayıs kutlamaları iptal edildi

12:14 01 Mayıs 2016
Adana'da 1 Mayıs kutlamaları iptal edildi

Adana 1 Mayıs Tertip Komitesi, Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenecek 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlama programının, terör örgütlerince canlı bomba eylemi yapılabileceği istihbaratı nedeniyle iptal edildiğini açıkladı.

Eğitim-Sen Adana Şubesinde düzenlenen basın açıklaması öncesi binaya girmek isteyen vatandaşlar, sivil toplum örgütü üyelerince üst araması yapılarak içeri alındı.

Tertip komitesi adına açıklama yapan Adana Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten, bütün emekçilerin bayramı olan 1 Mayıs'ı diğer bayramlar gibi kutlayamadıklarını söyledi. Günler öncesinden yapılacağı belli olan kutlama programının bir bölümüne valilik tarafından, güvenlik nedeniyle izin verilmediğini dile getiren Ökten, "Biz de Türk Tabip Odası, Adana Barosu, Mimar Mühendisler Odası ve KESK'den oluşan tertip komitesi olarak Uğur Mumcu Meydanı'nda kutlama yapılmasını uygun gördük. Ancak dün tertip komitesine Mersin, Adana ve Gaziantep'te 1 Mayıs kutlama alanlarında canlı bombalı eylem yapılacağı bilgisi ulaşmıştır. Nitekim bugün 09.30 sıralarında Gaziantep'te mitingin yapılacağı alana 200 metre mesafede patlama olmuş ve bu nedenle 1 Mayıs mitingi iptal edilmiştir." diye konuştu.

Alınan istihbarat üzerine tertip komitesinin bir toplantı düzenleyerek ortak bir karar aldığını ifade eden Ökten, "Adana'da yapılacak 1 Mayıs kutlama programı tertip komitesince, yeterli güvenlik önlemi alınamayacağı nedeniyle iptal edilmiştir." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.