Adana

Adana'daki cinayet davası

15:05 06 Mayıs 2016
Adana'daki cinayet davası

Adana'da kendisinden şiddet gördüğünü öne sürdüğü eşini tabancayla öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan kadının yargılanmasına devam edildi.

Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Hasan Karabulut'un (33) katil zanlısı eşi Çilem Karabulut (22), Mersin'in Tarsus ilçesindeki cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Karabulut'un avukatı, müvekkilinin cinayeti sistematik şiddet nedeniyle işlemek zorunda kaldığını öne sürerek, tahliyesini istedi.

Mahkemeye mütalaasını sunan cumhuriyet savcısı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istediği sanığa haksız tahrik indirimi uygulanmasını talep etti.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 8 Haziran'a erteledi.

Bu arada, duruşma öncesi Adana Kadın Platformu adına basın açıklamasını okuyan avukat Songül Yılmaz, her gün en az 3 kadının en yakınlarındaki erkekler tarafından öldürüldüğünü öne sürdü.

Yılmaz, "Pek çoğumuz tacize, tecavüze, şiddete maruz kalıyoruz. Çoğu zaman susuyoruz ya da susmaya zorlanıyoruz. Çilem, öz savunma hakkını kullanmak zorunda kalmıştır. Çilem, eşini öldürmeseydi, kocası tarafından öldürülecekti." şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Mahallesi'nde geçen yıl 8 Temmuz'da Hasan Karabulut, evinin yatak odasında tabancayla vurularak öldürülmüş halde bulunmuş, Çilem Karabulut, cinayetten bir gün sonra polise teslim olmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.