Adana

Adana'daki cinayet soruşturması

12:09 12 Mayıs 2016
Adana'daki cinayet soruşturması

Adana'da kız kaçırma meselesi yüzünden, aile meclisinin kararıyla baba oğlu öldürdükleri iddia edilen 12 şüpheli hakkında dava açıldı.

Sarıçam ilçesi Cihadiye mahallesinde 5 Eylül 2015'te pompalı tüfekle öldürülen İbrahim Serbes (55) ve oğlu Fevzi Can Serbes (19) cinayetiyle ilgili soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı, baba oğlu öldürdükleri iddiasıyla Hayrullah, Çakır, Muhittin, Poyraz, Mikail Sert ile Rıza Özkartal, Naim Şimşek, Yücel Keskin ile tutuksuz sanıklar Mahmut, Erdal ve Ramazan Sert ile Hacı İsmail Keskin hakkında 'Tasarlayarak adam öldürme' suçundan Adana 3.Ağır Ceza Mahkemesinde dava açtı.

Savcı, sanıklardan Mahmut, Hayrullah, Ramazan, Muhittin, Mikail, Çakır Sert kardeşler ile Mikail Sert'in oğlu Poyraz, Hacı İsmail Keskin, Naim Şahin ve Yücel Keskin'in 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet, Rıza Özkartal ile Erdal Sert'in ise 40'ar yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi.
Toplamda 20 kez ağırlaştırılmış ve ayrıca 80 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmaları istenen 12 sanık önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

-Olay

Merkez Sarıçam ilçesi Cihadiye mahallesinde 5 Eylül 2015'te İbrahim Serbes ve oğlu Fevzi Can tüfekle öldürülmüş olarak bulunmuştu. Görgü tanıkları,cinayetin işlendiği evden maskeli 3 kişinin kaçtığını iddia etmiş ve yapılan soruşturma neticesinde, 8'i kardeş 12 kişi cinayet zanlısı olarak gözaltına alınmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.