Adana

Adana'da bankada "senet" arbedesi

14:08 23 Mayıs 2016
Adana'da bankada "senet" arbedesi

Adana'da ihracatçı firma yetkilisinin imzasının taklit edilerek hazırlandığı öne sürülen 20 bin liralık senetle bankaya gelen kişi ve firma yetkilileri arasında arbede çıktı.

Alınan bilgiye göre, bir bankanın merkez Seyhan ilçesi Çınarlı Mahallesi Atatürk Caddesi'ndeki şubesinde 4 kişi arasında arbede yaşandığı ihbarını alan polis ekipleri, gittikleri olay yerinde tarafları sakinleştirmeye çalıştı.

Kavga eden 4 kişiyi sakinleştiremeyen ekipler, biber gazı kullandıktan sonra tarafları gözaltına aldı.

Bu arada, olayın, ihracatçı bir firmanın yetkilisinin imzasının taklit edilerek hazırlandığı ileri sürülen 20 bin liralık senedi bozdurmak için bankaya gelen Ahmet A. ile bu kişinin bankaya geldiğini haber alan firma sahipleri arasında çıktığı belirtildi.

Ahmet A'nın ise ifadesinde 20 bin liralık senedi yerde bulduğunu iddia ettiği öğrenildi.

Olay yerine gelen firma yetkililerinden biri ise mağdur olduklarını savunarak, "Firmamız adına çok sayıda toplam 300 bin liralık senet düzenlemişler. Biz sonradan farkına vardık. Senetle bankaya gelen kişiyle görüştüğümüzde senedi yolda bulduğunu söyledi. Bu konuyla ilgili çoğu kuruma şikayette bulunduk." dedi.

Öte yandan, firmada görevli muhasebecinin, yetkili kişinin imzasını taklit ederek çok sayıda çek ve senet düzenleyip kaçtığı da ileri sürüldü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.