Adana

Şehitler anısına "dev" bayrak direği

11:27 25 Mayıs 2016
Şehitler anısına "dev" bayrak direği

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından, Şırnak'ın Uludere ilçesindeki Çakırsöğüt Komando Tugayı'na, şehitler anısına 40 metre uzunluğunda metal bayrak direği diktirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çakırsöğüt Komando Tugayı bahçesine dikilen direkte, "Vatan toprağı uğruna canını seve seve feda etmiş aziz şehitlerimiz anısına Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılmıştır." yazısı yer alıyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün isteğiyle dikilen bayrak direğinde, 8x12 metrelik Türk bayrağı kullanılabiliyor. 360 derece dönebilen ve uçak ikaz lambalı sonar da takılan bayrak direği önünde, tugayda görevli askerler fotoğraf çektirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sözlü, Türk askerinin ve polisinin vatan topraklarını savunmak için, gerektiğinde gözünü kırpmadan şehadete yürüdüğünü ve şehit olduğunu belirtti.

Şehitleri bir kez daha rahmetle andığını bildiren Sözlü, şunları kaydetti:

"Şanlı bayrağımızın dalgalanmaya devam etmesi için, genç yaşta en büyük bedeli ödeyen, canını veren şehitlerimize saygımızı göstermek için, Şırnak Uludere'deki Komando Tugayımızda dev bir Türk bayrağının dalgalanmasını istedik. Şehitlerimiz için ne yapsak onların hakkını ödeyemeyiz, fedakarlıklarının karşılığını veremeyiz. Onlar Türk milletinin kalbinde sonsuza dek yaşayacaktır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.