Adana

ÇBB Olağan Meclis Toplantısı yapıldı

15:58 26 Mayıs 2016
ÇBB Olağan Meclis Toplantısı yapıldı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Çukurova Belediyeler Birliği’nin (ÇBB) yeni başkanı seçildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’deki büyükşehir, il ve ilçe belediyelerin bağlı olduğu ÇBB’nin Olağan Meclis Toplantısı, Adana'da yapıldı. Başkan Sözlü, toplantıda, tek aday olarak, seçime katılan üyelerin tamamının oyuyla başkanlığı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan devraldı.

Sözlü, ÇBB'nin siyaset üstü bir platform olduğunu, burada samimiyet, elbirliğiyle çalışma yürütülmesi halinde iyi işleri başaracaklarını belirtti.

1999’dan beri üyesi olduğu kuruluşta üstlendiği görevde en iyi şekilde hizmet edeceğini vurgulayan Sözlü, "ÇBB gibi kültürel ve ekonomik olarak iç içe geçmiş şehirlerin oluşturduğu bir birlik zor bulunur. Kurumsal yapısını oluşturan ÇBB'de başarılı çalışmalar ortaya koyup, aynı saygınlıkta bizden sonra görev alacak isimlere hizmet bayrağını devredeceğimizin bilinmesini istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz da 5 yıldır başkanlık yaptığı ÇBB’yi kurumsallaştırma adına çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Parti ayrımı gözetmeksiniz yaşanan sıkıntıların aşılması ve belediye başkanlarının kendi kentlerinde en iyi şekilde hizmet vermelerini kolaylaştırmak için çaba gösterdiklerini kaydeden Kocamaz, "Bundan sonra da görev yapacak arkadaşlarımızın ÇBB'nin misyonu ve vizyonuna uygun şekilde çalışmalar yapacağına inanıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.