Adana

Adana'daki organize suç şebekesi davası

18:24 30 Mayıs 2016
Adana'daki organize suç şebekesi davası

Adana'da cinayet, yaralama ve yağma iddiasıyla yargılanan organize suç şebekesi üyesi 21 sanıktan biri müebbet, üçü ise 5 yıldan 47 yıla kadar değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Selim Aybey ile sanıkların avukatları katıldı. Osmaniye Cezaevi'nde tutuklu bulunan şebeke üyesi Lüfti Alıç ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya iştirak etti. Tutuksuz 19 sanık ise duruşmaya katılmadı.

Suç şebekesinin ele başı olduğu ileri sürülen ve hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen sanık Aybey'e mahkeme heyeti tarafından müebbet ve 23 yıl hapis cezası verildi.

Sanıklardan Lütfi Alıç 47 yıl, Tekin Yardım 21 yıl, Mehmet Sekmeç ise silah bulundurmaktan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Dört sanığın da 2 bin 240 lira para cezasına çarptırıldığı davada, 11 sanık ise delil yetersizliğinden beraat etti, 2 sanık da duruşmalar devam ederken öldükleri için davaları düştü. Sanıklara, örgütlü suçtan ise ceza verilmedi.

Merkez Seyhan ilçesinde, 2012'de Ercan Taş'ın öldürülmesi, yaralama ve yağma olaylarına karıştıkları iddiasıyla şebeke ele başı olduğu ileri sürülen Mehmet Selim Aybey ile 20 kişi gözaltına alınmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.