Adana

Hakkari'deki terör saldırısı

15:06 27 Haziran 2016
Hakkari'deki terör saldırısı

Hakkari'de terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Mehmet Arslangiray'ın cenazesi, Adana'da defnedildi.

Şehidin cenazesi, askeri uçakla getirildiği Adana'da ilk olarak Atakent Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü. Burada helallik alındıktan sonra cenaze, Sabancı Merkez Camisi'ne getirildi.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları ile Vali Mahmut Demirtaş, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, bazı milletvekilleri ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Törende, şehidin annesi Havva, kız kardeşleri Fatma ve Sümeyya ile yakınları gözyaşı döktü. Anne Havva Arslangiray, "Başka ana kuzuları yanmasın. Uçtu mu, cennete mi gidecek kuzum? Beni de götürsünler." diye ağladı.

İl Müftüsü Arif Gökce, namazdan önce yaptığı konuşmada, ramazan gününde bir yolcuyu daha Hakk'ın katına, rahmetine yolcu ettiklerini söyledi.

Bunun sıradan bir yolculuk olmadığını ifade eden Gökçe, "Derler ki 'Kurşun, orucu bozmaz.' Şu anda kardeşiniz iftar etmek üzere. Peygamberlerle, sıddıklarla, şehitlerle ve Allah'ın salih kullarıyla kardeşiniz iftar etmeye yolcu oluyor. Bugün vatan ve mukaddesat uğruna, Allah yolunda canını seve seve veren, kurşunla orucunu iftar eden kardeşimiz, aramızdan biri, evlatlarımızdan biri." diye konuştu.

Arslangiray'ın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'taki şehitlikte toprağa verildi.

Hakkari Dağlıca'da üs bölgesine terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda 1 asker şehit olmuş, 1 asker de yaralanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.