Adana

Hakkari'deki terör saldırısı

15:04 11 Temmuz 2016
Hakkari'deki terör saldırısı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, yol kontrolü yapan askerlere yönelik saldırıda şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Kamil Yelmen Adana'da son yolculuğuna uğurlandı.

Adana Askeri Hastanesinden alınan şehit Yelmen'in cenazesi, Namık Kemal Mahallesi'ndeki babaevinden helallik alınmasının ardından Sabancı Merkez Camisine getirildi.

Cenazenin ardı sıra yürüyen şehidin annesi Fedai, kız kardeşi Ebru ve yakınları gözyaşı döktü. Şehidin ağabeyi Kazım Yelmen ise ağlayarak "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye slogan attı.

Şehidin cenazesi kılınan namazın ardından Asri Mezarlık'taki Adana Garnizon Şehitliğine defnedildi. Bu arada cenaze top arabasına götürüldüğü sırada şehidin ağabeyi Kazım, annesi Fedai, kız kardeşi Ebru ve sözlüsü Tuğba Sürmeli Türk bayrağına sarılı tabuta dokundu.

Cenaze törenine, şehidin yakınlarıyla, Vali Mahmut Demirtaş, Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, Adana milletvekilleri Mehmet Şükrü Erdinç ile Zülfikar İnönü Tümer, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, askeri ve mülki erkan katıldı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Beyyurdu-Aktütün karayolunda yol kontrolü yapan askerlerin geçişi sırasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından önceden tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 5 asker şehit düşmüştü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.