Adana

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

21:14 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, darbe girişiminin büyük oranda püskürtüldüğünü belirterek, "Ama bunun artçı darbeleri olabilir. O sebeple bu gece son derece hassas. Bu gece de meydanlardan ayrılmayacağız, sokakları terk etmeyeceğiz." dedi.

Çelik, darbe girişimini protesto etmek için AK Parti öncülüğünde ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle İstasyon Meydanı'nda bir araya gelenlere telefon bağlantısıyla seslendi.

İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte olduklarını belirten Çelik, "Sevgili kardeşlerim. Sizler bu meydanı doldurarak Türkiye'yi yabancı güçlere teslim etmek isteyen hain ve satılmış darbe teşebbüsüne karşı en cesur cevabı verdiniz." dedi.

- "Hepimiz işimizin başındayız, dimdik ayaktayız"

Halka "Bu ülkenin sahipsiz olmadığını gösterdiniz." diyen Çelik, şöyle devam etti:

"Bu hain ve satılmış darbe teşebbüsünü gerçekleştirenler sizin meclisinize bomba attılar, Mehmetçiklerinizi öldürdüler, polisinizi şehit ettiler. Bu hainler rütbeleri ne olursa olsun eninde sonunda cezalarını çekecekler. Hainliğin rütbesi olmaz. Kim olurlarsa olsunlar ve ne güce sahip olurlarsa olsunlar. Onlar, 'hükümeti yargılayacağız' dediler ama hepimiz işimizin başındayız, dimdik ayaktayız. Son nefesimizi verene kadar milli iradeyi savunacağız. Asla tereddüt etmeyeceğiz, geri adım atmayacağız, korkmayacağız. Son nefesimizi verene kadar mücadele edeceğiz."

Darbe girişiminin büyük oranda püskürtülüp mağlup edildiğini belirten Çelik, ancak bunun artçı darbelerinin olabileceğini kaydetti.

O sebeple bu gecenin son derece hassas olduğunu ifade eden Çelik, "Bu gece de meydanlardan ayrılmayacağız, sokakları terk etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız, 'her şey normale döndü' diyene kadar asla meydanları boş bırakmayacağız." şeklinde konuştu.

Darbe girişimiyle mücadele eden güvenlik güçlerine yardımcı olunmasını isteyen Çelik, "Bu darbeyi yapanları kanun önünde cezalandıracak şekilde hepsini yakalayacağız. Hepsinden hesap soracağız. Hiç korkumuz olmasın, hükümet dimdik ayaktadır, görevinin başındadır. Cumhurbaşkanın etrafından kenetlenmiş ve bu darbeyi mağlup edeceğiz." ifadesini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni de darbe girişimine karşı halkın bir arada olmasını istedi.

"Karşımızda çok alçak ve sinsi bir yapı var." diyen Yeni, şunları dile getirdi:

"Sizler tarafından okutulan, eğitim alan insanların, sizlerin paralarıyla alınan, milletimizin toprağımızın korunması amacıyla alınmış olan silahlarla bu millete ateş eden bir yapı var. Bunun için sayın bakanımızın da ifade ettiği gibi sayın Cumhurbaşkanımız, 'her şey normale dönmüştür' diyene kadar bizler de sokaklarda olacağız. Hep beraber bu namertlere, bu alçaklara gerekli cevabı vereceğiz inşallah."

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Memur-Sen Şube Temsilcisi Mehmet Sezer, MÜSİAD Şube Başkanı Suat Yahşi, Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Mazlum-Der Şube Başkanı Orhan Göktaş ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç de konuşmalarında darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirerek, halkı bir arada olmaya çağırdılar.

Kur'an-ı Kerim'in okunduğu ve duaların edildiği gösteride bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Diğer yandan, ABD Adana Konsolosluğu, vatandaşlarını İncirlik Üssü'ne gitmemeleri konusunda uyardı.

Konsolosluğun resmi internet sitesinden, "Türk yetkililerce İncirlik Üssü'ne giriş çıkışlar kapatıldı. Durum normale dönene kadar İncirlik Üssü'nü kullanmaktan kaçının. Buna ek olarak, Adana Havaalanı hizmet veriyor ancak havaalanına gitmeden önce havayolu internet sitesini kontrol edin." uyarısında bulunuldu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.