Adana

Demokrasi şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor

18:55 17 Temmuz 2016
Demokrasi şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan ikiz polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç, Adana'da toprağa verildi.

Adana Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli olan ve geçici görevle Ankara'ya giden şehit polislerin naaşları karayoluyla Adana'ya getirildi. Cenaze töreninin yapılacağı Sabancı Merkez Camisi'ne getirildi. Şehitlerin uzman çavuş olan ağabeyi Mustafa Oruç'un tabutların önünde bir süre durarak gözyaşı döktüğü görüldü.

Şehitlerin annesi Sanem ve babaları Hacı Ali Oruç ile şehitlerin eşleri Emine ve Kübra Oruç, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi.

Şehidin annesi Sanem Oruç, "Sizin adınıza şanınıza kurban olayım" diye ağıt yaktı. Baba Hacı Ali Oruç ise "Oğullarım. Beni bırakıp nereye gittiniz? Ben sizsiz ne yapacağım." diye gözyaşı döktü.

Törende konuşan Adana İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Adana İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda çalışırken geçici görevle Ankara'ya giden ikiz kardeşlerin vatan, millet ve insanlık yoksunu hainlerce yapılan bombalı saldırıda şehit düştüklerini söyledi.

Zeybek, "Bu dinsizler, demokrasi, halk ve ülkemize karşı yapılan ve milli iradeyi teslim almaya çalışan güruha karşı başta aziz milletimiz olmak üzere milletimizin hizmetindeki milli kurumlar karşı durmuş ve durmaya devam edecektir. Ülkemizde bir daha böyle teşebbüslere kalkışılmaması temennisiyle aziz şehitlerimize rahmet diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Arif Gökçe tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Namazın ardından şehit ikiz polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç'un cenazeleri Alihocalı Mahallesi mezarlığına defnedildi.

Cenaze törenine TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile şehitlerin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.