Adana

Adana'da hacı adaylarına uğurlama töreni

09:24 11 Ağustos 2016
Adana'da hacı adaylarına uğurlama töreni

Adana'da, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla hac ibadetini yerine getirecek 354 kişi için kutsal topraklara uğurlama töreni düzenlendi.

Vali Mahmut Demirtaş, Adana Havalimanı'na gelen 354 kişilik kafile için organize edilen törende, vatandaşları hacca göndermenin heyecanını, mutluluğunu ve sevincini yaşadıklarını söyledi.

Hacı adaylarına hayırlı yolculuklar dileyen Demirtaş, şöyle konuştu:

"Ülkemiz, son zamanlarda çok sıkıntılı günlerden geçiyor. Çok duaya ihtiyacımız var. İnşallah oraya gittiğinizde Peygamber Efendimizin kabri başında, Kabe'ye gittiğinizde, memleketimize ve memleketimizin yöneticilerine dua edin. Peygamber Efendimize ve Kabe'ye selamlarımızı söyleyin. İnşallah biz de bir gün oralara gelip dua ederiz. Hepiniz sağlıkla gidin, sağlıkla gelin, çocuklarınıza, eşlerinize, yakınlarınıza kavuşun."

Adana İl Müftüsü Arif Gökce de hacı adaylarının Allah'ın misafirleri olarak, Allah'ın evine gittiğini belirterek şunları kaydetti:

"Şu andan itibaren, her anı ibadet üzere olduğunuz çok mukaddes bir yola çıkıyorsunuz. Allah'ın resulü Efendimiz, 'Hac sizlerin üzerinize farz kılındı. Hac ediniz.' buyurmaktadır. Yine Peygamberimiz, 'Her kim kavgasız, gürültüsüz, başkalarını incitmeden hac ederse, anasından doğduğu gün gibi günahlarından ayrılır.' buyurmuştur. 'Bir hacıyı uğurlamak, yarım hac sevabı kazandırır.' cümlesinden hareketle sizin mutluluğunuzu paylaşmaya geldik."

Dualar edilmesinin ardından hacı adayları, Türk Hava Yollarının TK 5948 sayılı seferiyle Havalimanı'na gitti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.