Adana

Marmara Depremi'nin 17. yılı

10:03 16 Ağustos 2016
Marmara Depremi'nin 17. yılı

Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Tatar, depremin yol açacağı hasarlardan korunmak için yerel yönetimler ile yapı denetim kuruluşlarında jeoloji mühendisi istihdamının bir zorunluluk haline getirilmesini bilimsel, teknik ve kamusal bir sorumluluğun gereği olarak gördüklerini belirtti.

Tatar, Marmara Depremi'nin 17. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, doğa olaylarının afete dönüşmemesi için önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti.

Türkiye deprem bölgeleri haritasına göre, ülke nüfusunun yüzde 70'inin, büyük sanayi tesislerinin de yüzde 75'inin kurulu bulunduğu alanların, 1 ve 2. derece deprem bölgeleri içinde yer aldığına dikkati çeken Tatar, 1999 depreminden sonra yaşanan acı kayıpların en büyük nedenlerinden birinin yapı denetim sistemi olduğunun görüldüğünü ifade etti.

Tatar, yaşanan acı tecrübeye rağmen yapı denetiminin hala sağlıklı bir şekilde yapılamadığını savunarak, şunları kaydetti:

"Yerel yönetimler ile yapı denetim kuruluşlarında jeoloji mühendisi istihdamının bir zorunluluk haline getirilmesini bilimsel, teknik ve kamusal bir sorumluluğun gereği olarak görüyoruz. Sonuç olarak, bugün düne göre, depremlere karşı daha bir güvende olduğumuzu maalesef söyleyemiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.