Adana

Adana'daki cinayet davası

14:20 18 Ağustos 2016
Adana'daki cinayet davası

Adana'da kirayı ödemediği ve otomobiline zarar verdiği iddiasıyla kiracısını tabancayla öldürdüğü öne sürülen kişinin müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Orhan Ertok (70), maktul Akif Tosun'un (40) eşi Dilek Tosun ile avukatlar katıldı.

Ertok, savunmasında, kiracısının 5 aydır kira, elektrik ve su faturalarını ödemediğini iddia ederek, bu yüzden evden çıkmasını istediğini söylediğini anlattı.

Olay günü Akif Tosun’un sarhoş olarak geldiğini iddia eden Ertok, "Yerden aldığı taşla arabamın ön camına vurup kırdı. Küfrederek aşağıya çağırdı. Silahımı alıp indim. 'Sana sövmedim, dövmedim, evimden çık demek suç mu?' deyince tekrar küfür edip elindeki taşla kafama vurmak istedi. Silahımı çekip rastgele ateş ettim. O sinirle kaç el sıktığımı hatırlamıyorum" dedi.

Tanıkların da dinlendiği duruşmada mahkeme heyeti, sanık Ertok’u cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının belirlenmesi için Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk ederek, duruşmayı dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi için 24 Ekim’e erteledi.

Merkez Yüreğir ilçesi Sarıçam Mahallesi'nde Orhan Ertok, 13 Şubat'ta kiracısı Akif Tosun'u tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmış, olayla ilgili hazırlanan iddianamede, savcı Ertok'un müebbet hapisle cezalandırılması istenmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.