Adana

Adana'daki cinayet davası

16:18 23 Ağustos 2016
Adana'daki cinayet davası

Adana'da kızı ile kızının erkek arkadaşı olduğu ileri sürülen kişiyi tüfekle öldürdüğü iddiasıyla hakkında 2 kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya tutuklu sanık M.Z.Ö, öldürülen R.K’nın eşi Ş.K ile avukatları katıldı.

"Kasten öldürme ve üst soydan akrabayı kasten öldürme" suçlamasıyla hakkında 2 kez müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istenen M.Z.Ö, savunmasında kızı R.K ve kızının sevgilisi olduğu ileri sürülen V.G'e hırsız olduğunu zannederek ateş ettiğini söyledi.

Kızının eşi ile arasının bozulduğunu ve eve geldiğini ifade eden M.Z.Ö, şöyle konuştu:

"Kızım 'Kocam agresif, benimle ilgilenmiyor’ dedi. Saat ilerlemişti. Damadım ve annesi kızımı almaya geldi. Kızıma gidip gitmeyeceği konusunu sordum. O da kalmak istedi, bana sarıldı. Onlarla gitmedi. Uyumak için alt kattaki odaya gitti. Saat 02.00'de evin damından birtakım sesler duydum. Silahımı alarak yukarı çıktım. Bir şey göremedim. Bir anda üzerime birisi çöktü. Kafama darbe geldi. Korktuğum için hedef gözetmeden ateş ettim. Bundan sonra eşimin çığlıklarını duydum. Sahanlığın üzerinde biri yatıyor, biri de hala ayaktaydı. Kızımın gözü açıktı. Bize doğru bakıyordu. Erkek olan ayakta idi. Kızımı vurduğumu o an anladım."

M.Z.Ö, kızını vurduğunu anladıktan sonra aynı silahla intihar etmeyi düşündüğünü ancak oğlunun kendisine engel olduğunu anlatarak, "Polisi aradım. Ben hırsız olduğunu zannederek ateş ettim. Ben kızımı istemeden vurdum. İlişkisini bilmiyordum." dedi.

Öldürülen R.K'nın eşi Ş.K. ise olay günü eşiyle tartıştıklarını, eşinin başka biriyle mesajlaştığını bilmediğini anlatarak, sanıktan şikayetçi olmadı.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı tanıkların dinlenmesi için 18 Ekim’e erteledi.

Adana'da 8 Ocak'ta kızı R.K ile kızının erkek arkadaşı olduğu ileri sürülen V.Gl'i tüfekle öldürdüğü iddia edilen baba M.Z.Ö hakkında 2 kez müebbet ile cezalandırılması istemiyle dava açılmıştı.

 


 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.