Adana

Adana'da cinayet davası

16:32 23 Ağustos 2016
Adana'da cinayet davası

Adana'da yatalak olan kayınbabasını başına çekiçle vurarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın dördüncü duruşmasına sanık İsmail Çilingir, maktulün eşi Nadiye ve oğlu Aziz Çilingir ile taraf avukatları katıldı.

Mahkemeye, adli emanetten olayda kullanıldığı iddia edilen çekiç, 2 siyah renkli eldiven ve siyah renkli kar maskesi getirildi, mahkeme başkanı, sanığa suç aletlerini olayda kullanıp kullanmadığını sordu.

Çilingir, çekicin olayda kullandığı çekiç olmadığını iddia ederek, "Benim kullandığım çekicin her iki tarafı da dört köşeliydi. Ebat olarak da bundan küçüktü. Ben suçta kullandığım çekicin bulunmasını istiyorum." dedi.

Sanık ayrıca, önceki duruşmalarda öne sürdüğü "cinayeti kayınbabasına bakmakta zorlanan kayınvalidesi Nadiye ve oğlu Aziz'in işlettirdiği" iddiasını tekrarlayarak, "Karşılığında bana tarla ve dolmuş durağı vereceklerdi. Karımı boşatmak ve çocuklarımı elimden almakla tehdit ettiler. Bu yüzden öldürmeyi kabul ettim." ifadelerini kullandı.

Nadiye Çilingir ile oğlu Aziz ise suçlamaları reddederek, kendilerine gösterilen çekicin olayda kullanıldığını iddia etti.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı ise Çilingir’in tasarlayarak bakıma muhtaç kayınbabasını öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Seyhan ilçesine bağlı Karakuyu Mahallesi'ndeki evde geçen yıl 15 Kasım'da 8 yıldır felçli olan 55 yaşındaki Selami Çilingir'i eşi Nadiye Çilingir öldürülmüş halde bulmuş, katil zanlısının, maktulün damadı İsmail Çilingir olduğu ortaya çıkmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.